2 octombrie 2015

Metode ingenioase de ascundere a tigarilor la controlul de frontiera


   In ultimele 48 de ore, politistii de frontiera au depistat mai multi cetateni romani si moldoveni care au incercat sa introduca ilegal in  tara peste 56.000 de tigarete, ascunse in diverse locuri special amenajate in mijloace de transport, in anvelopele masinii, in peretii dubli ai lazilor frigorifice de voiaj, precum si in saua unei biciclete sau in incaltaminte.
In toate cazuri, tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii, mijloacele de transport cu locuri special amenajate pentru ascunderea tigarilor au fost confiscate iar persoanele in cauza au fost sanctionate contraventional sau cercetate pentru savarsirea infractiunii de contraband.

Tigari ascunse in peretii lazilor frigorifice de voiaj
In data de 01 octombrie a.c., in jurul orei 17.30, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - jud.Galati, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, calatorind ca pasagera intr-un autoturism, Efrosinia M. cu dubla cetatenie, in varsta de 56 ani.
Avand o stare vizibila de neliniste, echipa comuna formata din politisti de frontiera si inspectori vamali a decis efectuarea unui control amanuntit asupra bagajelor personale ale femeii.
In urma controlului efectuat, au fost descoperite ascunse si nedeclarate, disimulate in peretii dubli a doua lazi frigorifice de voiaj apartinand femeii, si in bagajele acesteia, 300 de pachete de tigari marca Rothmans cu timbru de acciza R. Moldova.

Autoturism cu anvelopele pline cu tigari
In  ziua de 01 octombrie a.c., in jurul orei 13.30, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Siret - jud. Suceava, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman B. Ivan de 32 ani, domiciliat in municipiul Suceava, conducand un autoturism  marca VW Passat.
In urma controlului amanuntit a fost descoperita ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in anvelopele autoturismului, cantitatea de 750 pachete de tigari, marca  Fest, de provenienta ucraineana.

Tigari ascunse in sosete si in saua bicicletei
In data de 28.09.a.c., in jurul orei 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - jud. Galati, s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, pe sensul de intrare in tara, doi cetateni romani, in varsta de 18, respectiv 22 ani, care calatoreau cu doua biciclete.
Cu ocazia controlului, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si inspectori vamali, a descoperit 260 de tigarete ascunse in saua unei biciclete si in incaltamintea unuia dintre barbati.

Limuzina cu tigari in portiere si in scaune
Ieri, 01.10.2015, in jurul orei 00.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Galati din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul roman Adrian M., in varsta de 28 de ani, conducand un autoturism marca Mercedes ML, inmatriculat in Italia.
In baza informatiilor existente la nivelul punctului de frontiera, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si inspectori vamali, a efectuat un control amanuntit asupra autoturismului.
In urma verificarilor au fost descoperite, ascunse si nedeclarate, in banchetele din fata si in portierele autoturismului, 459 pachete tigari marca Ashima.

Microbuz "antifonat" cu tigari
Tot ieri, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, jud. Maramures, au organizat si desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate. Astfel, in jurul orei 06.45, politistii de frontiera au oprit pentru control, in trafic, pe raza localitatii Craciunesti, jud. Maramures, o autoutilitara marca Peugeot, in care se aflau doi barbati, conducatorul auto Csaba T., de 31 de ani si in calitate de pasager Ioan T., de 48 de ani, ambii domiciliati pe raza jud. Timis.
Pe timpul controlului, politistii de frontiera au observat, in peretii laterali ai autoutilitarei si in usile spate, spatii special amenajate in care se aflau tigari, fapt pentru care s-a luat masura conducerii autoturismului impreuna cu persoanele in cauza la sediul sectorului, in vederea efectuarii unui control amanuntit. In urma acestuia, in locurile special amenajate, au fost descoperite 1.300 de pachete cu tigari, in valoare de 11.500 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
Cei doi barbati sunt cercetati acum pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, autoturismul in cauza in valoare de 6.600 lei a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera, iar in continuare se fac cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, urmand ca la finalizare sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana