28 octombrie 2015

Focuri de arma pentru retinerea unor contrabandisti de tigari


Politistii de frontiera botosaneni au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, in urma careia au identificat doi cetateni romani, care au incercat sa introduca ilegal in Romania, peste 6700 pachete tigari, in valoare de peste 60.000 lei.
Deoarece persoanele nu s-au supus somatiei legale prin voce efectuate de politistii de frontiera, lucratorii nostri au executat sapte focuri de avertisment, cu respectarea prevederilor legale.
In data de 27 octombrie a.c., pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Stanca, judetul Botosani, au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile in zona de competenta.
Astfel, in jurul orei 15.50, politistii de frontiera au observat, pe directia localitatii de frontiera Stanca, la malul raului Prut, doua persoane care carau in spate colete voluminoase. La aparitia politistilor de frontiera, persoanele au abandonat coletele si au fugit spre localitatea Stanca. Intrucat persoanele nu s-au supus somatiei legale prin voce efectuate de politistii de frontiera, lucratorii nostri au executat sapte focuri de arma in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
In urma activitatilor specifice intreprinse, politistii de frontiera au identificat persoanele implicate in activitatea de contrabanda, respectiv cetatenii romani M.P., in varsta de 23 de ani si S.C., in varsta de 30 de ani, ambii domiciliati in judetul Botosani.
In urma inventarierii coletelor, au fost descoperite 135.000 de tigarete marca Ritm si Plugarul, cu timbru de acciza R. Moldova, in valoare de 65.823 lei.
Politistii de frontiera au intocmit pe numele celor doi tineri lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda. Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana