31 ianuarie 2013

Aproximativ 62.000 pachete cu tigari, in valoare de peste 115.000 euro, confiscate

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat in ultimele 24 de ore mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
In urma actiunilor au fost confiscate 61.650 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 115.000 de euro.

  • Azi dimineata, in jurul orei 3.00, lucratori din cadrul S.P.F. Sarasau au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana.
    Astfel, lucratorii nostri au observat mai multe persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera catre interiorul tarii, spre DN 19, pe directia localitatii Sapanta, transportand mai multe colete voluminoase.
    De asemenea, pe directia respectiva a aparut si un microbuz de culoare alba, cu numere de inmatriculare specifice Bulgariei.
    Imediat la fata locului, s-a deplasat o echipa operativa care a actionat pentru retinerea barbatilor, dar acestia nu s-au supus somatiilor legale prin voce, incercand sa fuga in directii diferite.
    Lucratorii nostri au folosit, conform legii, armamentul din dotare fiind trase trei focuri de avertisment in plan vertical, moment in care persoanele in cauza au abandonat baxurile si autoturismul, trecand inot apa raului Tisa, pe partea ucraineana.
    La fata locului au fost descoperite 53 de baxuri ce contineau 26.790 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 230.000 lei, intreaga cantitate fiind ridicata in vederea confiscarii.
    Imediat, au fost anuntate si autoritatile de frontiera din Ucraina, in prezent fiind efectuate cercetari in vederea depistarii persoanelor implicate, precum si documentarii intregii activitati infractionale.


  • In seara zilei de 30.01.2012, in jurul orei 18.30, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat, pe raza localitatii Fratautii Noi, jud. Suceava, o persoana de sex masculin care se deplasa cu un atelaj hipo de la frontiera de stat spre interiorul tarii.
    Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a barbatului, moment in care acesta, profitand de terenul accidentat si de intuneric, a reusit sa fuga.
    In atelajul hipo, politistii de frontiera au descoperit 70 de baxuri ce contineau tigari provenite din contrabanda.
    In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 34.860 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 279.000 lei.
    Cercetarile sunt continuate de catre politistii de frontiera, fiind informate si autoritatile ucrainene, in vederea identificarii proprietarului atelajului hipo precum si a depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana