28 ianuarie 2013

Focuri de arma la frontiera de Nord a Romaniei

Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat 8.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 69.700 lei. In cadrul actiunii, lucratorii nostri au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare fiind trase 5 focuri de avertisment in plan vertical.
In data de 27 ianuarie a.c., in jurul orei 19.40, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Sighet, judetul Maramures, a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase prin apa raului Tisa catre Romania.

Ajunse pe malul romanesc, acestea le-au incarcat intr-o autoutilitara aflata in curtea unui imobil din apropierea frontierei.

Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a barbatilor, dar cum acestia nu s-au supus somatiilor legale prin voce, lucratorii nostri au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase 5 focuri de avertisment in plan vertical.

Persoanele in cauza nu s-au supus nici de aceasta data somatiilor legale, au abandonat coletele si au sarit in apa, retragandu-se pe teritoriul ucrainean.

La fata locului si in autoutilitara au fost descoperite 15 colete ce contineau cantitatea de 8.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 69.700 lei.

In prezent este cercetata o persoana implicata in activitatea infractionala, totodata fiind anuntate autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea cercetarii in comun a cazului.

Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 69.700 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana