19 ianuarie 2013

RETEA DE MIGRANTI EGIPTENI DESTRUCTURATA DE POLITISTII DE FRONTIERA

Politistii de frontiera din cadrul I.G.P.F. si P.T.F. Aeroport Henri Coanda, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Structura Centrala, cu sprijinul informativ si tehnic al S.R.I., au destructurat o retea de criminalitate organizata transfrontaliera constituita din cetateni romani si egipteni, specializata in traficul de migranti egipteni.
Patru membri ai gruparii, un cetatean egiptean si trei cetateni romani, au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, de Tribunalul Bucuresti.
Migrantii plateau liderului gruparii, un cetatean egiptean, suma de 6.000 euro de persoana, pentru a ajunge ilegal in Occident.
 
In luna noiembrie 2012, politistii de frontiera au intrat in posesia unor informatii cu privire la faptul ca, mai multi cetateni egipteni, intrati in mod legal in Romania, incearca sa paraseasca teritoriul national in baza unor documente false, cu intentia de a ajunge in diferite state vest-europene.
Ca urmare a acestor informatii, in perioada noiembrie 2012 - ianuarie 2013, politistii de frontiera din cadrul I.G.P.F. si P.T.F. Aeroport Henri Coanda, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. si cu sprijinul tehnic si informativ al S.R.I., au reusit documentarea si probarea activitatii infractionale a unei grupari infractionale care se ocupa cu racolarea, calauzirea si transportul unor migranti egipteni catre tari din Spatiul Schengen.
Astfel, s-a stabilit ca reteaua era formata din 5 persoane, patru cetateni romani si un cetatean egiptean, liderul gruparii fiind cetateanul egiptean Ahmed M., in varsta de 36 ani. Membrii gruparii aveau roluri bine stabilite in retea, in sensul ca se ocupau cu racolarea, cazarea, obtinerea unor documente false si transportul acestora in Italia.
Ca mod de operare, cetatenii egipteni erau racolati in Egipt, li se obtineau vize pentru Cipru, in baza carora puteau sa tranziteze legal teritoriul Romaniei. Dupa ce intrau in tara noastra, membrii retelei cazau egiptenii in diferite locatii din Bucuresti si Giurgiu si le procurau documente italiene false, in baza carora incercau sa-i scoata ilegal din Romania printr-un punct de frontiera aflat la granita de vest a tarii.
In schimbul acestor "servicii" fiecare migrant platea liderului gruparii suma de 6.000 euro.
La data 19.12.2012, in urma supravegherii operative, s-a reusit prinderea in flagrant, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, jud. Arad, a unui grup de patru migranti egipteni, insotit de catre un cetatean roman, membru al gruparii infractionale. Acestia incercau sa iasa ilegal din tara folosindu-se de documente de identitate italiene false.
Ca urmare a documentarii activitatii infractionale, in data de 11.01.2013, au fost puse in executare mandatele de aducere la sediul D.I.I.C.O.T. a liderului gruparii, cetateanul egiptean, Ahmed M., precum si a celorlalti membrii ai retelei.
Cei in cauza sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de trafic de migranti si constituirea unui grup infractional organizat, iar la inceputul acestei saptamani, Tribunalul Bucuresti, in baza probelor prezentate, a admis cererea procurorilor D.I.I.C.O.T. de arestare preventiva a patru persoane din cadrul gruparii pentru o perioada de 29 de zile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana