25 ianuarie 2013

Cetatean afgan retinut la frontiera

Politistii de frontiera bihoreni au depistat si retinut o persoana de sex masculin, cetatean afgan, care incerca sa treaca ilegal frontiera romano-ungara cu intentia de a ajunge in Italia.

In data de 24.01.2013, in jurul orei 23.50, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bors, judetul Bihor, pe timpul executarii unei misiuni specifice, au depistat si retinut o persoana de sex masculin care se deplasa pe jos, pe camp, spre Ungaria, incercand sa treaca ilegal frontiera de stat.

Barbatul a fost retinut la aproximativ 300 de metri fata de linia de frontiera si a fost condus la sediul sectorului pentru cercetari.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba de un cetatean afgan, in varsta de 25 ani, care intentiona sa ajunga ilegal in Spatiul Schengen.

Politistii de frontiera au intocmit persoanei in cauza actele premergatoare in vederea inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana