20 ianuarie 2013

DOUA AUTOVEHICULE DE LUX FURATE, DEPISTATE LA FRONTIERA


La sfarsitul acestei saptamani, politistii de frontiera au depistat doua autoturisme BMW - X5 respectiv X6 - in valoare totala de aproximativ 65.000 euro, care figurau ca fiind furate din Italia, respectiv Romania.
In data de 18 ianuarie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia traficului cu autovehicule furate, au oprit pentru control in trafic pe raza municipiului Galati, un autoturism marca BMW X6, inmatriculat in Germania, condus de cetateanul roman, N. M. in varsta de 44 ani.
In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au descoperit ca seria inscrisa in certificatul de inmatriculare nu corespunde cu cea poansonata pe sasiu. Ca urmare a acestui fapt, autoturismul si conducatorul auto au fost condusi la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Galati pentru continuarea cercetarilor.
Aprofundand cercetarile, lucratorii nostri au constat ca autoturismul figureaza in bazele de date ca fiind furat din Italia.
Barbatul a declarat ca a cumparat autoturismul din Italia cu suma de 58.000 euro si ulterior si-a procurat documentele prezentate la control si placutele de inmatriculare, de la o persoana ale carui date de identitate nu le cunoaste, contra sumei de 200 euro.
Politistii de frontiera au intocmit pe numele cetateanului roman lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, neinmatriculat sau neinregistrat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare, uz de fals si complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, urmand a fi inaintata Parchetului de pe langa Judecatoria Galati.
Si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Siret, judetul Suceava, au depistat, pe sensul de iesire din tara, un autoturism marca BMW X5, care figura ca fiind furat din Romania.
Astfel, in data de 18.01.a.c., in jurul orei 22.30, s-a prezentat pentru a iesi din tara Valentin G., cetatean roman, in varsta de 35 ani, domiciliat in municipiul Bucuresti, conducand un autoturism marca BMW X5, cu numere de inmatriculare specifice Bulgariei.
La controlul de frontiera, conducatorul auto a prezentat certificatul de inmatriculare, cartea de identitate a autoturismului si asigurarea internationala tip carte verde. Politistii de frontiera au constatat ca acestea nu indeplinesc conditiile de forma si fond ale unor documente autentice, fiind false total.
Astfel, lucratorii nostri au efectuat verificari in bazele de date in urma carora a rezultat faptul ca autoturismul in cauza figureaza ca fiind furat din Romania in luna mai 2012.
Totodata s-a constatat ca numarul de inmatriculare figureaza ca fiind atribuit unui alt autoturism.
Barbatul a declarat ca nu stia ca autoturismul este furat si ca l-a cumparat de la un cetatean roman contra sumei de 2.300 euro.
Valentin G. este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neinmatriculat, punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de inmatriculare, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, tainuire la furt. Totodata, lucratorii nostri au luat masura indisponibilizarii autovehiculului, pana la finalizarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana