14 ianuarie 2013

Plase de pescuit interzise de lege confiscate

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au actionat in cooperare cu reprezentantii A.R.B.D.D. pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, ocazie cu care au ridicat in vederea confiscarii plase de pescuit tip setca in lungime de 120 metri si au identificat o barca pescareasa, din care doua persoane de sex masculin pescuiau cu o plasa din nylon trifilara, in lungime de 45 metri, fara a detine autorizatie de pescuit comercial.
In barca celor doi barbati a fost gasita si cantitatea de 7 kilograme peste din speciile fitofag si platica, care a fost ridicata in vederea confiscarii si predata spre valorificare unei societati comerciale de profil.
Persoanele in cauza sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de nedetinere a autorizatiei de pescuit comercial si folosirea la pescuit de catre persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial, fapte prevazute si sanctionate de art. 64, lit. a si k din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317/2009.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana