25 ianuarie 2013

Tanara de 19 ani, cu alta identitate la frontiera

O tanara in varsta de 19 ani din Iasi, care si-a pierdut cartea de identitate, a incercat sa treaca ilegal frontiera folosind un document fals, pentru a ajunge la prietenul ei in Franta.

In data de 24.01.2013, orele 23.45 la Punctul de Trecere a Frontierei Bors, judetul Bihor, s-a prezentat pentru a iesi din tara, ca pasager intr-un autocar inmatriculat in Romania, o persoana de sex feminin care s-a legitimat cu o carte de identitate romaneasca.

Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au constatat faptul ca documentul prezentat, respectiv cartea de identitate, nu intruneste conditiile de forma si fond ale unui document autentic, motiv pentru care femeia a fost condusa la sediul S.P.F. pentru cercetari.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba despre Andreea Bianca B, cetatean roman, in varsta de 19 ani cu domiciliul pe raza judetului Iasi.

Femeia a declarat ca a folosit aceasta metoda deoarece si-a pierdut documentele de identitate si dorea sa ajunga in Franta, la prietenul ei. Tanara a afirmat ca a primit cartea de identitate romaneasca falsa de la o persoana a carei identitate nu o cunoaste.

Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei persoanei in cauza si cercetarii acesteia sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana