24 ianuarie 2013

Tigari ascunse in pachete de absorbante, in cutii de bomboane si in sisteme audio

In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera au descoperit si confiscat peste 5.000 pachete cu tigari, ascunse in diferite locuri - cutii de absorbante, cutii de bomboane si in sisteme audio, pe care mai multe persoane intentionau sa le introduca ilegal in tara.
  • In data de 23 ianuarie a.c., la P.T.F. Siret, judetul Suceava, s-a prezentat pentru a intra in tara conducand un microbuz marca Renault, cetateanul roman Liubov M., in varsta de 40 ani, domiciliat in Ucraina.
    Existand suspiciuni ca acesta transporta tigari de provenienta ucraineana, a fost efectuat un control amanuntit asupra persoanei si mijlocului de transport.
    Astfel, echipa comuna formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit, ascunse si nedeclarate, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in cutii de absorbante, un numar de 1.360 pachete de tigari de provenienta ucraineana.


  • Astazi, 24 ianuarie a.c., in jurul orei 02.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, judetul Galati, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, ca pasager intr-un autocar, D.O., in varsta de 39 ani, cetatean cu dubla cetatenie, romana si R. Moldova.
    In urma controlului efectuat asupra autocarului, echipa comuna formata din inspectori vamali si politisti de frontiera a descoperit, ascunsa si nedeclarata, in bagajele personale ale barbatului (in doua boxe audio si in cutii de bomboane), cantitatea de 8.400 tigarete de diferite marci cu timbru de acciza R. Moldova si duty-free.


In ambele cazuri, tigarile, in valoare de peste 3.500 lei, au fost retinute in vederea confiscarii de catre autoritatea vamala, iar persoanele in cauza au fost sanctionate contraventional cu amenda in valoare de 10.000 lei, respectiv 5.000 lei.

  • In data de 23 ianuarie a.c., politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii traficului ilicit de tigari, in zona unei piete din municipiul Galati, au efectuat un control asupra unui autoturism marca VAZ, inmatriculat in R. Moldova, apartinand cetateanului din R. Moldova, C. A., in varsta de 51 ani.
    Cu aceasta ocazie, au descoperit, pe bancheta din spate a autoturismului, intr-o cutie de carton si in doua pungi din material plastic aflate sub scaunul pasagerului, 4.480 tigarete de diferite marci cu timbru de acciza R. Moldova.
    Tigarile, in valoare de 1.008 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, politistii de frontiera intocmind pe numele persoanei lucrare penala, aceasta fiind cercetata pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

  • In data de 23.01.2013, in jurul orei 11.00, politistii de frontiera din cadrul S. T.P.F. Constanta au actionat pe linia combaterii comertului ilicit cu produse din tutun, in zona de competenta, intr-o piata agro-alimentara din municipiul Constanta.
    Astfel, a fost identificat cetateanul roman A.I., domiciliat in orasul Navodari, care oferea spre comercializare 1.400 tigarete netimbrate si cu timbru de R. Ucraina fara documente legale.
    Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii tigaretele, cu o valoare de aproximativ 700 lei si au aplicat persoanei in cauza o sanctiune contraventionala de 1.000 lei conform Legii 12/1990 republicata.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana