20 ianuarie 2013

PAKISTANEZ CU DOCUMENTE ITALIENE FALSE, DEPISTAT LA FRONTIERA



Politistii de frontiera timiseni au depistat o persoana din Pakistan care a incercat sa iasa ilegal din tara, ajutat de un conational, prezentand la controlul de frontiera un document de identitate apartinand altei persoane.
Ieri, in jurul orei 15.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, pe sensul de iesire din tara, s-a prezentat la volanul unui microbuz, cetateanul pakistanez Muhammad U., insotit de o persoana de sex masculin.
Barbatii au prezentat la controlul de frontiera carti de rezidenta italiene. La controlul specific, politistii de frontiera au avut suspiciuni cu privire la documentul de identitate prezentat de insotitorul soferului. Astfel, in urma verificarilor efectuate de lucratorii nostrii s-a constatat ca documentul italian prezentat la control apartine unei alte persoane.
S-a stabilit cu aceasta ocazie ca barbatul se numeste Abbas B., in varsta de 23 ani si este cetatean din Pakistan. Tanarul a declarat ca documentul italian l-a procurat prin intermediul prietenului sau Muhammad U., in schimbul sumei de 300 de euro si cheltuielile de drum pana in Italia si a recurs la aceasta metoda deoarece nu detinea viza pentru Spatiul Schengen.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei si cercetarii celor doi sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat pentru Abbas B., iar Muhammad U. este cercetat pentru complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat. La finalizarea cercetarilor acestia vor fi prezentati procurorului, in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana