11 ianuarie 2013

Cinci autovehicule furate, depistate la frontiera

In ultimele 48 de ore, politistii de frontiera au depistat patru autoturisme, marcile BMW X1, Mercedes Benz C200, VW Tiguan si VW Passat, precum si un excavator, in valoare totala de aproximativ 132.000 euro, care figurau ca fiind furate din Italia si Spania.In anul 2012, politistii de frontiera au depistat un numar de 268 autovehicule furate din state ale Uniunii Europene.

  • Politistii de frontiera de la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, judetul Vaslui, au depistat doua autovehicule declarate furate din Italia.
    Astfel, in data de 09 ianuarie a.c., in jurul orei 19.30, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, cetateanul roman Gheorghe B., in varsta de 28 ani, conducand un autoturism marca Audi, care tracta o platforma pe care era un autoturism marca BMW X1, inmatriculat in Italia.
    In urma verificarilor efectuate in bazele de date Interpol, s-a constatat ca autoturismul de pe platforma, BMW X1, an de fabricatie 2011, figureaza ca fiind bun cautat in vederea confiscarii, semnalare introdusa de catre autoritatile din Italia.


  • In data de 10 ianuarie a.c., in jurul orei 17.30, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, cetateanul roman Florin L., in varsta de 34 ani, conducand un ansamblu de vehicule format din autoutilitara si semiremorca, avand ca incarcatura un excavator marca Komatsu.
    La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la provenienta incarcaturii, politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au constatat faptul ca excavatorul figureaza ca fiind furat din Italia la data de 18.12.2012.

  • In data de 10.01.2013, in jurul orei 23.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera C.A., cetatean cu dubla cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 24 ani, care conducea un autoturism marca Mercedes Benz C200, inmatriculat in Marea Britanie.
    In urma verificarilor efectuate in bazele de date s-a constatat ca autoturismul figureaza ca fiind bun cautat in vederea confiscarii, semnalare introdusa de catre autoritatile din Spania.
    Barbatul a declarat ca a achizitionat autoturismul din municipiul Barlad, contra sumei de 2.000 euro, precizand totodata ca nu a avut cunostinta despre faptul ca acesta figureaza ca fiind furat.


  • Ieri, 10 ianuarie a.c., in jurul orei 21.00, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, in P.T.F. Petea, jud. Satu Mare, cetateanul roman K. Francisc, in varsta de 56 ani, din judetul Satu Mare, conducand un autoturism marca Volkswagen Tiguan.
    La controlul de frontiera, in urma verificarilor in bazele de date s-a constatat ca autoturismul in cauza figureaza ca bun cautat pentru confiscare, alerta fiind introdusa de catre autoritatile italiene in februarie 2012.


  • Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Viseu de Sus, judetul Maramures, au desfasurat ieri, 10 ianuarie a.c., o actiune pe linia combaterii traficului international cu autovehicule furate, pe raza localitatii Viseu de Sus, ocazie cu care au oprit in trafic, pentru control, un autoturism marca Volkswagen Passat, condus de cetateanul roman V. Vasile, in varsta de 52 ani din judetul Maramures.
    In urma verificarilor specifice efectuate de catre politistii de frontiera, s-a constatat ca autoturismul figureaza ca fiind furat din Italia din martie 2010.
    Maramureseanul a declarat politistilor de frontiera ca a cumparat autoturismul de la un cetatean roman din Italia contra sumei de 1.500 euro si nu stia ca acesta este furat.


In toate cazurile, politistii de frontiera le-au intocmit persoanelor in cauza dosare penale pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la furt, furt sau tainuire la furt, urmand a fi inaintate Parchetului cu propunerile legale.

Totodata, lucratorii nostri au luat masura indisponibilizarii autovehiculelor, in valoare totala de aproximativ 132.000 euro, pana la finalizarea cercetarilor.

In cursul anului 2012, politistii de frontiera romani au depistat un numar de 268 autovehicule furate - 202 autoturisme, 17 automarfare, 10 microbuze, 30 motociclete, 7 remorci si 2 autocare - din state ale Uniunii Europene, cele mai multe, 33% dintre acestea, provenind din Italia.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana