4 ianuarie 2013

Politistii de frontiera pregatiti pentru afluxul de calatori la iesirea din tara

Politistii de frontiera sunt pregatiti pentru intoarcerea cetatenilor romani si straini in tarile de resedinta, respectiv de origine, dupa petrecerea sarbatorilor de iarna pe teritoriul tarii noastre;
Cele mai tranzitate frontiere vor fi cele cu Ungaria si R. Moldova, sens in care Politia de Frontiera Romana a luat masuri pentru asigurarea unui control fluent in toate punctele de trecere.

In aceasta perioada, cetatenii romani, stabiliti in strainatate si cetatenii straini, aflati in vizita in tara noastra, se reintorc in tarile de resedinta, motiv pentru care, in punctele de trecere, se inregistreaza cresteri ale traficului de persoane si mijloace de transport pe sensul de iesire din tara.
Si la frontiera de est se inregistreaza cresteri ale traficului, in special pe sensul de intrare in tara, ce sunt cauzate de numarul mare de persoane care vin sa petreaca in Romania sarbatorile de iarna pe rit vechi, dar si de intoarcerea studentilor din R. Moldova in marile centre universitare din tara noastra.

Pentru evitarea aglomerarilor, Politia de Frontiera Romana a luat toate masurile necesare astfel incat tranzitul sa se efectueze in conditii normale.

De asemenea, daca situatia o impune, se vor lua masuri de crestere a numarului arterelor de control si se va coopera operativ cu reprezentantii autoritatilor de frontiera din state vecine in vederea actionarii in comun pentru fluidizarea traficului frontalier.

La nivelul tuturor structurilor teritoriale P.F., se vor constitui rezerve de personal, formate din ofiteri specializati care vor fi pregatiti sa actioneze, in sprijinul colegilor aflati in punctele de trecere, daca va fi necesar.
Totodata, se vor intensifica relatiile de conlucrare si colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, cu organele de frontiera ale statelor vecine, precum si cu administratia publica locala.


Recomandari

Pentru evitarea aglomerarilor, Politia de Frontiera Romana recomanda, in continuare, participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui numar mare de calatori, intr-un timp foarte scurt.

In situatia in care exista nemultumiri cu privire la modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participantii la trafic pot suna la numarul de telefon al Politiei de Frontiera Romane - 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de catre politistii de frontiera care vor actiona in consecinta, legal, de la caz la caz.

Informatii suplimentare si harta punctelor de trecere a frontierei deschise traficului international sunt disponibile pe pagina de internet a Politiei de Frontiera Romane – www.politiadefrontiera.ro 

Statistica

In luna decembrie 2012, frontiera romana a fost tranzitata de aproximativ 2.600.000 de persoane, din care 2.210.000 au fost cetateni apartinand U.E.
Dintre acestea, aproximativ 1.400.000 treceri au fost pe sensul de intrare in tara (1.220.000 cetateni U.E. si 180.000 cetateni non U.E.). 
Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere din vestul tarii si cele aeroportuare. Astfel, prin punctele de trecere de la frontiera comuna romano-ungara au trecut granita, in ultima luna a anului trecut, peste 1.267.000 persoane, iar prin cele  aeroportuare  peste 467.000 persoane.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana