20 aprilie 2016

29 de perchezitii in judetul Galati, pentru destructurarea unei retele de contrabandisti de tigari


La data de 20.04.2016, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati, sub coordonarea procurorilor din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati, efectueaza un numar de 29 de perchezitii la domiciliile si locuintele fara forme legale ale unor persoane in scopul destructurarii unui grup infractional organizat specializat in comiterea infractiunii de contrabanda cu tigari.
In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in perioada noiembrie 2015 - aprilie 2016 membrii grupului infractional organizat au creat un circuit infractional in scopul introducerii in Romania, in mod ilegal, a unor importante cantitati de tigari prin Punctul de Trecere a Frontierei Galati - rutier.
In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca membrii grupului infractional au introdus in Romania, in perioada susmentionata, peste 230.000 pachete de tigari ce aveau aplicate timbre de accizare emise de autoritatile fiscale ale Republicii Moldova ori provenite din magazinele duty free.
Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de peste 2.000.000 lei.
In urma perchezitiilor efectuate au fost gasite si ridicate urmatoarele bunuri: suma de 20.000 lei, suma de 2.000 euro, 10 autoturisme utilizate in activitatile de contrabanda si 1.000 pachete de tigari de contrabanda.
In vederea audierii si a dispunerii masurilor legale, peste 60 de persoane vor fi conduse la sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Galati.
Actiunea a fost derulata cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Galati si a Serviciului de Operatiuni Speciale Galati.
Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale si punerea in miscare a actiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitati care nu pot, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana