25 aprilie 2016

Captura record de tigarete de contrabanda in Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I


  Politistii de frontiera mehedinteni, impreuna cu inspectorii vamal din Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I au descoperit si confiscat 25.000 de pachete cu tigari fara timbru fiscal.
Tigarile erau ascunse in peretii dubli ai semiremorcii si in cabina soferului unui camion condus de un cetatean sarb care a fost retinut pentru 24 de ore.
In ziua de 24.04.2016, la ora 14.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I, s-a prezentat la controlul de frontiera pentru a intra in Romania, cu un autocamion marca Scania inmatriculat in Serbia, cetateanul sarb M. Milos, in varsta de 36 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de insotire a marfii, detergent de vase din Serbia pentru o societate comerciala din Bucuresti.
Actionand in baza unor informatii existente la nivelul P.T.F. Portile de Fier I, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si inspectori vamali, a efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport.
In urma controlului efectuat au fost gasite, ascunse si nedeclarate, in scopul sustragerii de la controlul vamal, in peretii dubliai semiremorcii, dar siin cabina camionului, cantitatea de 25.000 de pachete cu tigari fara timbru fiscal marcile Marble si Ashima.
La cercetari, soferul a declarat ca intentiona sa comercializeze tigarile in Bucuresti.
Politistii de frontiera mehedinteni i-au intocmit cetateanului sarb M. Milos lucrare penala in care se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 300.000 de lei a fost confiscata de Biroul Vamal Portile de Fier I, iar autocamionul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Turnu Severin pana la definitivarea cercetarilor.
Parchetul de pe langa Judecatoria Turnu Severin a dispus retinerea pe baza de ordonanta pentru 24 de ore a cetateanului sarb M. Milos urmand ca in ziua de 25.04.2016 sa fie prezentat Judecatoriei Drobeta Turnu Severin cu propunere de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana