19 aprilie 2016

Zeci de copii si femei, salvate din apele Marii Mediterane de politistii de frontiera aflati in misiune Frontex in Grecia


Politistii de frontiera de pe nava MAI 1104 a Garzii de Coasta, aflati in Grecia, in cadrul Operatiunii Maritime Comune "Poseidon Rapid Intervention", coordonata de Agentia FRONTEX, au desfasurat cu succes doua operatiuni de salvare a 81 de migranti care se aflau in pericol de inec in apele internationale ale Marii Mediterane.
In data de 16 aprilie 2016, nava MAI 1104, aflata in misiune de supraveghere a frontierelor externe ale Uniunii Europene, in cadrul Operatiunii Maritime Comune "Poseidon Rapid Intervention", coordonata de Agentia FRONTEX a primit o solicitare din partea LCC (Centrul Local de Coordonare) Chios pentru salvarea mai multor migranti care se aflau in pericol de inec in apele internationale ale Marii Mediterane.
Politistii de frontiera romani au declansat misiunea de salvare pe mare, deplasandu-se la locul indicat, unde au identificat initial o ambarcatiune gonflabila pe care se aflau 29 de persoane. Dupa aproximativ 3 ore, politistii de frontiera romani au identificat o a doua ambarcatiune gonflabila, pe care se aflau mai multe persoane (copii, femei si barbati).
In urma evaluarii situatiei de la fata locului (riscul de a se scufunda), politistii de frontiera romani au transbordat la bordul navei Garzii de Coasta toate cele 81 de persoane (30 copii, 22 femei si 29 barbati). Au fost efectuate procedurile specifice in astfel de cazuri la bordul navei, ocazie cu care politistii de frontiera le-au oferit migrantilor asistenta, primul ajutor si hrana.
Persoanele in cauza au fost transportate in portul din Chios si predate autoritatilor grecesti, pentru efectuarea procedurilor specifice.
La finalizarea actiunii, nava MAI 1104 si-a reluat misiunea in cadrul operatiunii Frontex.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana