13 aprilie 2016

Seful Garzii de Coasta din Turcia, in vizita la Politia de Frontiera Romana


In perioada 10-13 aprilie 2016, o delegatie a Garzii de Coasta din Republica Turcia, condusa de seful institutiei, domnul viceamiral Hakan Ustem, a efectuat o vizita oficiala in Romania, la invitatia conducerii Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane.
Delegatia Garzii de Coasta din Turcia a avut o intalnire de lucru cu secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, chestorul general de politie Ioan Buda, unde au discutat aspecte legate de dezvoltarea relatiilor de cooperare existente intre cele doua autoritati de frontiera, precum si teme comune de interes privind combaterea migratiei ilegale si a infractionalitatii transfrontaliere in regiunea Marii Negre.
Pe parcursul vizitei oficiale autoritatile de frontiera din cele doua tari au avut mai multe intalniri in cadrul carora au realizat o analiza a activitatilor desfasurate in comun in anul 2015 si au fost discutate noi proiecte de cooperare romano-turca pe probleme de de actulaitate in domeniu.
Astfel, cele doua delegatii au stabilit concret modalitatile de cooperare in lupta impotriva migratiei ilegale si a infractionalitatii transfrontaliere, prin semnarea Planului bilateral de implementare Romania (I.G.P.F.) - Republica Turcia (Garda de Coasta) pentru anul 2016.
Totodata, oficialii turci, insotiti de o delegatie a Politiei de Frontiera Romane, s-au deplasat la Constanta, pentru a vizita Sistemul integrat complex de observare, supraveghere si control al traficului la Marea Neagra (SCOMAR). De asemenea, vizita a inclus si o deplasare in portul Constanta unde este ancorata nava "Stefan cel Mare" a P.F.R., care s-a intors recent dintr-o misiune Frontex in Marea Mediterana.
Cu aceasta ocazie, au fost prezentate activitatile desfasurate de politistii de frontiera din zona de responsabilitate a Garzii de Coasta, dotarile Politiei de Frontiera pe linie de mobilitate navala, precum si actiunile intreprinse in vederea securizarii frontierelor maritime.
Intalnirea demonstreaza vointa celor doua parti de a continua si intensifica relatiile de colaborare dintre autoritatile de frontiera din Romania si Turcia si, de asemenea, de a actiona pentru prevenirea si combaterea infractionalitatii la Marea Neagra.
    

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana