11 aprilie 2016

Tigari in valoare de peste 70.000 de lei, confiscate la frontiera de nord


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in zona de competenta, peste 12.000 pachete tigari, in valoare de 70.500 lei, marfa ce urma sa ajunga pe piata neagra de desfacere din zona.
Doua autovehicule folosite la activitatile infractionale au fost indisponibilizate la sediul politiei de frontier.
  • Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina au declansat, ieri, 10 aprilie a.c., o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 18.00, lucratorii nostri au observat in apropierea frontierei de stat, mai multe persoane de sex masculin care incarcau intr-un autoturism de teren colete voluminoase.
    Politistii de frontiera au intervenit pentru retinerea barbatilor, iar in momentul in care acestia au observat patrula politiei de frontiera au abandonat masina si coletele si au fugit spre teritoriul statului vecin.
    Imediat au fost informate autoritatile de frontiera ucrainene despre eveniment, iar autoturismul de teren si coletele cu tigari, depistate abandonate, au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In continuarea verificarilor au fost identificati doi cetateni romani, cu varste de 28 si 24 ani, domiciliati pe raza judetului Suceava, care au fost implicati in activitatea de contrabanda.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 6.230 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 62.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii. De asemenea, autoturismul marca Volkswagen folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera pana la finalizarea cercetarilor.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta, la final urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.
 
  • Tot in data de 10 aprilie a.c., in jurul orei 22.00, in P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra in tara, Constantin S., de 45 ani, cu dubla cetatenie romano-ucraineana, conducand un microbuz marca Mercedes, inmatriculat in Ucraina.
    Avand suspiciuni cu privire la faptul ca acesta transporta produse accizabile, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra masinii.
    Cu aceasta ocazie, au fost descoperite ascunse in vederea sustragerii de la controlul vamal, in plafon si peretii laterali ai microbuzului, cantitatea de 5.850 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
    Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 10.000 lei, iar intreaga cantitate de tigari in valoare de 8.500 lei a fost ridicata in vederea confiscarii. 
    Totodata  microbuzul marca mercedes Benz in valoare de 11.000 lei a fost ridicat in vederea confiscarii, deoarece avea un spatiu special amenajat pentru transportul tigarilor.
 

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana