26 aprilie 2016

Aproximativ 100 de persoane salvate din apele Marii Egee de politistii de frontiera aflati in misiune Frontex in Grecia


Politistii de frontiera de pe nava MAI 1104 a Garzii de Coasta, aflati in Grecia, in cadrul Operatiunii Maritime Comune “Poseidon Rapid Intervention”, coordonata de Agentia FRONTEX, au desfasurat cu succes alte doua operatiuni de salvare a 97 de migranti care se aflau in pericol de inec in apele internationale ale Marii Egee.
  • Sambata, 23 aprilie, in jurul orei 07.50, nava MAI 1104, aflata in misiune de supraveghere a frontierelor externe ale Uniunii Europene, in cadrul Operatiunii Maritime Comune “Poseidon Rapid Intervention”, coordonata de Agentia FRONTEX  a primit o solicitare din partea LCC (Centrul Local de Coordonare) Chios pentru salvarea mai multor migranti care se aflau in pericol de inec in apele internationale ale Marii Egee.
    Politistii de frontiera romani au declansat misiunea de salvare pe mare, ajungand la locul indicat in jurul orei 08.40, unde au identificat o ambarcatiune gonflabila pe care se aflau mai multe persoane (copii, femei si barbati).
    Dupa evaluarea situatiei la fata locului, respectiv riscul de a se scufunda, politistii de frontiera au transbordat la bordul navei Garzii de Coasta toate cele 49 de persoane (16 copii, 9 femei, 24 barbati). Au fost efectuate procedurile specifice in astfel de cazuri la bordul navei, ocazie cu care politistii de frontiera le-au oferit migrantilor asistenta, primul ajutor si hrana.
    La ora 11.05 migrantii au fost debarcati in portul din Chios si predati autoritatilor grecesti, pentru efectuarea procedurilor specifice.
  • In cursul noptii de sambata spre duminica, echipajul navei MAI 1104 a identificat o alta ambarcatiune gonflabila, pe care se aflau 48 de persoane (13 copii, 12 femei si 23 barbati). Si de aceasta data, politistii de frontiera au salvat si transbordat la bordul navei persoanele aflate in dificultate, acordandu-le asistenta si hrana, dupa care i-a transportat in siguranta in portul din Chios, unde au fost preluati de autoritatile elene.
La finalizarea actiunii, nava MAI 1104 si-a reluat misiunea in cadrul operatiunii Frontex.
  

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana