13 aprilie 2016

Trei imigranti opriti la frontiera de nord, de politistii de frontiera satmareni


Politistii de frontiera satmareni au depistat, la frontiera de stat cu Ucraina, doi afgani si un pakistanez care intentionau sa intre ilegal in Romania, pentru a ajunge in tari din vestul Europei. Cei trei imigranti au fost predati, in baza acordului de readmisie, autoritatilor statului vecin.
  • Marti, 12 aprilie a.c., in jurul orei 06.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Halmeu, aflati in misiune specifica in zona de competenta, au depistat, pe directia localitatii Halmeu Vii, la aproximativ 500 metri catre interior de la linia de frontiera cu Ucraina, doua persoane de sex masculin, de origine afro-asiatica, care nu isi justificau prezenta in zona.
    Acestea au fost conduse la sediul sectorului, iar in urma verificarilor s-a stabilit ca este vorba despre un cetatean pakistanez, Khan M., in varsta de 28 de ani si un cetatean afgan, Khan A., de 18 ani. Acestia au declarat ca intentionau sa ajunga intr-o tara din Uniunea Europeana.
 
  • Trei ore mai tarziu, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Tarna Mare au depistat, la iesirea din localitatea Tarna Mare spre Valea Seaca, o alta persoana de sex masculin care nu vorbea limba romana si nu avea documente asupra sa, motiv pentru care aceasta a fost condusa la sediul politiei de frontiera pentru cercetari.
    Lucratorii nostri au facut verificari si au stabilit ca persoana in cauza este Aalla R., in varsta de 28 de ani, din Afganistan. Acesta a declarat ca a plecat din tara natala cu intentia de a ajunge intr-o tara din vestul Europei, fiind calauzit pe traseu de diverse persoane ale caror identitati nu le cunoaste, in schimbul unor sume de bani.
Celor trei persoane de sex masculin le-au fost intocmite lucrari penale pentru savarsirea infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar in baza acordului de readmisie, cei trei au fost predati de politistii de frontiera romani autoritatilor ucrainene.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana