19 aprilie 2016

7.500 pachete de tigari de contrabanda, descoperite intr-un autoturism Mercedes ML care a fost urmarit in trafic


   Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina - I.T.P.F Sighetu Marmatiei au depistat in trafic doua autoturisme de teren implicate in activitati de contrabanda, unul dintre ele, un autoturism marca Mercedes ML, fiind incarcat cu 7.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, ce urmau sa fie comercializate pe piata neagra din Romania.
Un cetatean roman este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la contrabanda in forma agravanta.
In ziua de 18 aprilie a.c., in jurul orei 06.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina au depistat in trafic, pe raza localitatii Paltin, judetul Suceava, un autoturism marca Mercedes ML, inmatriculat in Austria, despre care existau date ca transporta tigari de contrabanda.
La semnalele regulamentare efectuate de politistii de frontiera, soferul autoturismului a refuzat sa opreasca, fapt pentru care lucratorii nostri au pornit in urmarirea masinii, folosind semnalele acustice si luminoase ale autospecialei din dotare, insa soferul si-a continuat deplasarea in mare viteza.
Dupa aproximativ 10 km, autoturismul a fost descoperit abandonat langa o locuinta de pe raza localitatii Lupcina, jud Suceava.
Imediat au fost luate masuri de cercetare si supraveghere a zonei, ocazie cu care politistii de frontiera au observat un alt autoturism de teren, marca Mitsubishi Pajero, inmatriculat in Marea Britanie, implicat si el in activitatea de contrabanda, in timp ce se deplasa catre masina abandonata. Lucratorii nostri au oprit pentru control autoturismul in cauza si au constatat ca era condus de cetateanul roman C. Vasile, de 29 de ani, domiciliat pe raza judetului Suceava.
In continuarea cercetarilor, s-a constata ca masina abandonata era plina cu tigari de provenienta ucraineana, fapt pentru care a fost condusa la sediul politiei de frontiera, unde in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.500 pachete tigari, marca Marble, de provenienta ucraineana.
Tigarile, in valoare de aproximativ 75.000 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, autoturismul in valoare de 24.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina in vederea continuarii cercetarilor, iar Vasile C. este cercetat pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda in forma agravanta.
In continuare politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana