13 aprilie 2016

Misiuni la frontiera de stat a Romaniei, executate in cooperare de politistii de frontiera si jandarmii din judetele Constanta si Tulcea


Incepand cu data de 18.03.2016, Garda de Coasta in cooperare cu Gruparea de Jandarmi Mobila Constanta si Inspectoratele de Jandarmi Judetene Constanta si Tulcea actioneaza in baza unui plan comun pentru combaterea migratiei ilegale, infractionalitatii transfrontaliere, asigurarea  ordinii publice si cresterea gradului de siguranta a cetateanului. Pana in prezent au fost intreprinse un numar de 26 de misiuni in comun.
In aceasta perioada, politistii de frontiera, sprijiniti in cadrul actiunilor de cooperare de jandarmii din cadrul Gruparii Mobile Constanta, I.J.J. Constanta si Tulcea, desfasoara in zonele de competenta - punctele de trecere a frontierei cu specific rutier din judetul Constanta, precum si in zona de frontiera din judetele Constanta si Tulcea - misiuni specifice de securizare a frontierei externe, in zona de responsabilitate a Garzii de Coasta, care au ca scop prevenirea intrarii ilegale in Romania a unor posibile grupuri de migranti, precum si pentru asigurarea ordinii publice si a cresterii gradului de siguranta a cetateanului.
Pana in prezent au fost intreprinse un numar de 26 de misiuni in comun, urmand ca in perioada urmatoare acestea sa se deruleze in continuare in baza planului de cooperare.
Garda de Coasta va dispune in continuare toate masurile aflate in competenta institutiei pentru asigurarea unui control operativ atat in punctele de trecere a frontierei de stat, cat si la frontiera verde si albastra.
Astfel, in situatia in care se vor inregistra valori crescute ale traficului prin P.T.F.- uri, conducerea Garzii de Coasta va dispune masuri de suplimentare a personalului care isi desfasoara activitatea la controlul documentelor si de crestere a numarului arterelor de control din punctele de frontiera.
Totodata, militarii din cadrul Jandarmeriei Romane vor acorda sprijin politistilor de frontiera in functie de situatiile care apar pe timpul executarii misiunilor specifice.
Garda de Coasta va continua sa intreprinda masuri ferme in toate zonele de competenta, respectiv va continua cooperarea inter-institutionala cu unitatile de jandarmi din judetele Constanta si Tulcea, pentru combaterea eficienta a infractionalitatii transfrontaliere.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana