12 aprilie 2016

Tineri depistati de politistii de frontiera ieseni transportand tigari de contrabanda


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi - I.T.P.F. Iasi au depistat trei tineri, cetateni romani, care incercau sa introduca ilegal in Romania peste 3.700 pachete tigari de contrabanda, pe care le-au trecut peste raul Prut cu ajutorul unor franghii. Unul dintre tineri a mai fost depistat transportand, cu o bicicleta, tigari de contrabanda la inceputul lunii martie a acestui an.
In data de 11 aprilie a.c., pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi - Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, in jurul orei 21.20, politistii de frontiera au observat, pe directia localitatii de frontiera Sculeni, in apropierea malului romanesc al raului Prut, trei persoane de sex masculin care transportau trei colete voluminoase, invelite in folie de culoare neagra.
Politistii de frontiera au retinut persoanele in cauza si le-au condus la sediul sectorului pentru cercetari. Astfel, s-a stabilit ca persoanele de sex masculin sunt cetateni romani, cu varste de 17 si 18 ani. Totodata, s-a constatat ca unul dintre tineri a mai fost depistat de politistii de frontiera transportand, cu o bicicleta, tigari de contrabanda la inceputul lunii martie a acestui an.
Cu privire la cele constatate, S.M. a declarat ca a fost contactat de o persoana a carei identitate nu o cunoaste, care i-a propus ca, in schimbul unor sume cuprinse intre 300 si 500 lei, sa transporte coletele cu tigarete, de la malul raului Prut, pana in localitatea Sculeni. Tinerii au mai adaugat ca au tras cu niste franghii cele trei colete, prin apa raului Prut, cu sprijinul unei persoane din Republica Moldova.
In urma inventarierii coletelor, au fost descoperite 3.750 pachete tigari marca Plugarul, de provenienta R. Moldova.
Tigaretele in valoare totala de 16.750 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, politistii de frontiera efectuand acum cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.
   

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana