1 aprilie 2016

Trei cetateni ucraineni cercetati pentru contrabanda

   Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat trei cetateni ucraineni care incercau sa introduca ilegal peste frontiera verde 1.500 de pachete cu tigari, marfa ce urma sa fie comercializata pe piata neagra de desfacere din Romania.
Pentru retinerea celor in cauza, care nu s-au supus somatiilor, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de arma in plan vertical.
Cetatenii ucraineni sunt cercetati de politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere fauduloasa a frontierei de stat.
Ieri, 31 martie a.c., politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus, judetul Suceava, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orei 21.00, lucratorii nostri au observat cu ajutorul aparaturii din dotare, in apropierea granitei cu Ucraina, pe directia localitatii Vicovu de Sus, trei persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul tarii, transportand colete voluminoase.
Imediat politistii de frontiera au actionat pentru retinerea persoanelor in cauza efectuand somatiile legale prin voce, moment in care acestea au abandonat coletele si au incercat sa fuga.
Pentru retinerea persoanelor care nu s-au supus somatiilor, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Astfel, politistii de frontiera, insotiti de cainii de serviciu Nod si Nana, au retinut cele trei persoane de sex masculin, cetateni ucraineni, cu varste cuprinse intre 21 si 33 de ani.
La fata locului au fost descoperite mai multe baxuri care contineau 1.500 pachete de tigari, marca Marble, de provenienta ucraineana, in valoare de 15.000 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.
Celor trei cetateni ucraineni, politistii de frontiera le-au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma agravanta si trecere frauduloasa a frontierei de stat.
Lucrarea penala a fost prezentata Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti in vederea solutionarii legale.
 

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana