21 aprilie 2016

Tanara din Turcia ascunsa in portbagaj, depistata la frontiera


 Politistii de frontiera aradeni au descoperit o tanara din Turcia, ascunsa de doi conationali in portbagajul unui autoturism Mercedes, cu intentia de a trece ilegal frontiera romano-maghiara, deoarece nu detinea documente legale.
Azi noapte, in jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac - Csanadpalota - I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul turc Habib K., in varsta de 37 ani, cu domiciliul in Germania, care conducea un autoturism marca Mercedes, inmatriculat in Germania. In autoturism mai calatorea, ca pasager, Mahmut K., in varsta de 37 de ani, cu domiciliul in Germania.
Cu ocazia controlului autoturismului, lucratorii nostri au descoperit, ascunsa in portbagajul mijlocului de transport, acoperita cu obiecte de imbracaminte si bagaje, o persoana de sex feminin.
Politistii de frontiera au demarat cercetarile si au stabilit ca persoana in cauza, este Semra K., in varsta de 24 ani, cetatean turc, intrata legal in Romania la inceputul lunii aprilie, a.c. Aceasta a declarat ca dorea sa ajunga in Germania si a recurs la aceasta metoda deoarece nu detinea viza pentru Spatiu Schengen.
In cauza, politistii de frontiera au intocmit actele de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat pentru sofer si conationalul sau, iar Semra K. este cercetata sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.
La finalizarea cercetarilor vor fi luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana