11 aprilie 2016

Sase cetateni straini, trei albanezi si trei barbati din Kosovo, opriti la frontiera de vest


 Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Moravita si Sannicolau Mare - I.T.P.F. Timisoara au depistat, la sfarsitul saptamanii trecute, sase persoane de sex masculin (trei cetateni din Albania si trei din Kosovo), care intentionau sa intre ilegal in Romania, pe jos, pe la frontiera verde.
  • In data de 10.04.2016, in jurul orei 03.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, trei persoane care se deplasau pe jos, pe camp, dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul tarii. Imediat, o patrula de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiasi sector s-a deplasat la fata locului si a procedat la retinerea persoanelor care nu isi justificau prezenta in zona si conducerea acestora la sediul politiei de frontiera pentru cercetari.
    In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca persoanele in cauza, toate de sex masculin, au varste cuprinse intre 26 si 35 de ani si sunt cetateni din Albania. La cercetari, acestia au declarat ca intentionau sa ajunga in Germania si s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste camp, intrucat aveau interdictie de a intra in Spatiul Schengen.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, cei trei cetateni albanezi fiind predati autoritatilor de frontiera sarbe, in baza acordului de readmisie, fiindu-le interzisa intrarea in tara pentru o perioada de 5 ani.
  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita, judetul Timis, au depistat, ieri seara, in jurul orei 21.30, trei persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos, pe camp, dinspre Serbia spre Romania. Cele trei persoane au fost retinute in apropierea frontierei cu tara vecina, acestea fiind conduse la sediul Politiei de Frontiera Moravita, pentru cercetari.
    Din primele verificari s-a stabilit ca barbatii sunt cetateni din Kosovo, acestia solicitand acordarea statutului de azilant pe teritoriul Romaniei, fapt pentru care au fost predati Serviciului pentru Imigrari Timis, in vederea luarii masurilor prevazute de legislatia in vigoare.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana