13 aprilie 2016

Contrabanda cu bicicleta


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat, in urma unor actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, peste 700 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
In unul dintre cazuri, a fost depistat un cetatean ucrainean pe bicicleta, imbracat in costum de neopren, care transporta un rucsac plin cu tigari de contrabanda.
  • In data de 12 aprilie a.c., politistii de frontiera de la S.P.F. Sarasau - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 23.30, un echipaj al politiei de frontiera aflat in misiune pe DN 19, in localitatea Sarasau, jud. Maramures, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control o persoana care se deplasa cu o bicicleta pe care transporta un bagaj voluminos.
    In momentul in care barbatul a observat semnalele, a incercat sa fuga pe un drum lateral care ducea inspre frontiera de stat, insa a fost urmarit si retinut de politistii de frontiera. Lucratorii nostri au observat ca barbatul, identificat ca fiind cetateanul ucrainean A. P., in varsta de 28 ani, era imbracat in costum de neopren. Acesta transporta, in bagajul voluminos de pe bicicleta, 490 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
    Tigarile, in valoare de 4.400 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar cetateanul ucrainean este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere frauduloasa a frontierei de stat.
   
  • Tot in data de 12 aprilie a.c., in jurul orei 13.40, s-a prezentat in P.T.F. Siret, pe sensul de intrare in tara, cetateanul roman S. Vasile, in varsta de 57 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, conducand un autoturism marca Opel Combo.
    In baza analizei de risc, politistii de frontiera impreuna cu lucratorii vamali, folosind si cainele politist Nah, specializat in descoperirea produselor de tutun, au efectuat un control amanuntit asupra autoturismului, persoanei si bagajelor.
    Astfel, a fost descoperita ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, in bordul si podeaua autoturismului, cantitatea de 250 pachete de tigari, marca Kent, de provenienta ucraineana.
    Tigarile in valoare de peste 300 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar soferul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.
 

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana