12 iunie 2015

Au fugit de politistii de frontiera si s-au rasturnat cu masina plina de tigari de contrabanda


   Politistii de frontiera botosaneni au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, in urma careia a identificat o persoana, cetatean roman, care transporta cu un autoturism, peste 65.000 tigarete de contrabanda.
In incercarea de a scapa de echipajul Politiei de Frontiera, barbatul s-a rasturnat cu masina plina cu tigari.

In data de 10 iunie a.c., in jurul orelor 22.50, pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Stinca, judetul Botosani, au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.
Deoarece se detineau informatii ca de pe raza localitatii de frontiera Stinca urma a fi transportata o cantitate de tigari de provenienta R. Moldova, a fost monitorizata intrarea in localitate si, la scurt timp, lucratorii nostri au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism marca Ford Mondeo. Intrucat conducatorul auto nu a oprit, politistii de frontiera au pornit in urmarirea autoturismului.
Dupa cateva sute de metri, soferul masinii a pierdut controlul volanului si autoturismul s-a rasturnat. Soferul a parasit autovehiculul avariat si a fugit de la fata locului, insa a fost retinut, la scurt timp, de politistii de frontiera si identificat ca fiind cetateanul roman Petrisor M., in  varsta de 23 ani, cu domiciliul pe raza judetului Botosani.
In imediata apropiere a autovehiculului au fost descoperite mai multe colete cu tigari, iar, in urma inventarierii s-a stabilit ca este vorba despre 65.200 de tigarete, cu timbru de acciza R. Moldova, in valoare de 9.508 lei. Tigarile si autoturismul marca Ford Mondeo, in valoare de 6.700 lei, au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor.
Politistii de frontiera au intocmit barbatului lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda. Cercetarile continua in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana