20 iunie 2015

Traficant de reptile prins de politistii de frontiera mehedinteni


Un severinean a fost prins de politistii de frontiera mehedinteni si comisarii Garzii de Mediu Mehedinti in timp ce incerca sa comercializeze doua broaste testoase din specia testoasa de uscat banateana (testudo hermanni).
Testoasa lui Hermann traieste indeosebi in Parcul National Portile de Fier si este o specie strict protejata de lege fiind in pericol de disparitie datorita diminuarii efectivelor si arealului.
In ziua de 19.06.2015 politistii de frontiera din cadrul Biroului de Combatere a Migratiei Ilegale si Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere apartinand Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Mehedinti si comisarii Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Mehedinti au obtinut date si informatii ca O. Costel in varsta de 31 de ani din localitatea Breznita de Ocol tine in captivitate testoase Hermann care traiesc in arealul Parcului National Portile de Fier in scopul comercializarii.
Dupa o monitorizare de cateva ore a activitatii infractionale a acestuia, politistii de frontiera si comisarii Garzii de Mediu au oprit in trafic autovehicolul condus de O. Costel la intrarea in municipiul Turnu Severin.
La controlul autovehiculului politistii de frontiera au gasit in doua cutii din remorca acestuia doua broaste testoase din specia testudo hermanni; specie de reptila protejata de lege.
O. Costel a declarat ca urma sa vanda testoasele Hermann cu 60 de lei, acesta postand in acest sens si un anunt pe un site de vanzari.
Testoasa lui Hermann traieste indeosebi in Parcul National Portile de Fier si este o specie strict protejata de lege fiind in pericol de disparitie datorita diminuarii efectivelor si arealului. Traficantii le comercializeaza ca animale de companie, in restaurante sau ca obiecte de artizanat.
In cauza s-a intocmit lucrare penala in care se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere, transport, vanzare sau schimbul in orice scop a exemplarelor luate din natura in oricare din stadiile ciclului lor biologic, pedeapsa pentru savarsirea unui asemenea gen de infractiuni este sanctiunea inchisorii intre 3 luni si 1 an sau amenda.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana