19 iunie 2015

Doi migranti ascunsi intr-un autoturism decapotabil, descoperití la P.T.F. Giurgiu


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunsi in spatiul destinat plierii plafonului unui autoturism decapotabil, un irakian si un iranian care intentionau astfel sa intre ilegal in Romania.
In data de 18.06.2015, ora 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare in tara, la volanul unui autoturism marca Saab, model 93 decapotabil, cetateanul roman Ilie N., in varsta de 36 de ani, insotit de Cankut K., cetatean roman, in varsta de 24 de ani.
Procedand la verificarea mijlocului de transport, politistii de frontiera au descoperit, in spatiul destinat strangerii plafonului situat intre bancheta din spate si portbagajul autoturismului, doua persoane de sex masculin cu trasaturi afro-asiatice, fara documente de identitate.
La cercetari, s-a stabilit faptul ca barbatii se numesc Salah H., cetatean irakian, in varsta de 20 de ani si Ahmed K., cetatean Iranian, in varsta de 50 de ani.Cetatenii romani declara ca intr-o parcare din Bulgaria, persoanele in cauza i-au rugat sa ii transporte pana la Bucuresti, in schimbul sumei de 400 euro.
Politistii de frontiera le-au intocmit cetatenilor romani dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de racolare, calauzire, transportare sau adapostire a unei persoane, in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a Romaniei, in scopul de a obtine un folos patrimonial, la finalizarea cercetarilor urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana