2 iunie 2015

Peste trei tone de rapana confiscate de politistii de frontiera constanteni


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au actionat pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, identificand 10 cetateni romani care transportau, cu cinci ambarcatiuni cu motor, cantitatea de 3.119,28 kilograme melci de mare din specia rapana fara documente justificative.
In urma actiunii desfasurate in zona Periboina au fost ridicate in vederea confiscarii bunuri evaluate la aproximativ 75.000 de euro.
In data de 30.05.2015, in jurul orei 19.00, in baza unui plan de actiune pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol, politistii de frontiera din cadrul Grupului de Nave Constanta au desfasurat o ampla actiune in zona Periboina, judetul Constanta, unde au oprit pentru control cinci ambarcatiuni cu motor, in care se aflau 10 persoane de sex masculin.
In urma controlului, in cele cinci ambrcatiuni a fost depistata cantitatea de 3.119,28 kilograme melci marini din specia rapana, precum si doua unelte de pescuit comercial (beam-traul), pentru care persoanele in cauza, cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, domiciliate pe raza judetului Constanta, nu au putut prezenta documente justificative. De asemenea, barbatii nu detineau documente legale nici pentru activitatea de pescuit comercial desfaturata in zona.
Politistii de frontiera au ridicat in vederea confiscarii cantitatea de rapana pe care au predat-o spre valorificare unei societati comerciale de profil, precum si cele cinci ambarcatiuni din fibra de sticla, motoarele acestora si uneltele de pescuit comercial, bunuri cu o valoare totala de aproximativ 75.000 de euro.
Persoanele in cauza sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de pescuit fara licenta, detinere si transport fara documente legale a pestelui, icrelui sau produselor din peste, folosirea de catre persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial si conducere a unor ambarcatiuni fara brevet.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana