25 iunie 2015

Pescar din Mangalia, aflat in dificultate pe Marea Neagra, salvat de politistii de frontiera constanteni


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au intervenit la aproximativ 4 mile marine travers de localitatea Mangalia pentru salvarea unui pescar roman a carui barca plutea in deriva pe o mare cu valuri mari din cauza faptului ca a ramas fara combustibil.
In data de 25.06.2014, in jurul orei 07.30, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au fost solicitati de catre dispeceratul Centrului Maritim de Coordonare (M.R.C.C.) sa intevina pe Marea Neagra, la aproximativ 4 mile marine travers de localitatea Mangalia, pentru a salva o persoana de sex masculin a carei barca pescareasca plutea in deriva.
Politistii de frontiera au intervenit cu o nava de patrulare si supraveghere maritima tip NMS si o ambarcatiune tip RODMAN, care au ajuns in zona indicata si au declansat actiunea de salvare.
Persoana aflata in dificultate a fost recuperata, in jurul orei 08.25, de catre echipajul navei maritime, iar barca pescareasca in lungime de aproximativ 6 metri a fost remorcata pana in Portul Mangalia.
Barbatul, in varsta de 59 de ani, domiciliat in municipiul Mangalia, care nu a avut nevoie de ingrijiri medicale, a declarat ca a ramas fara combustibil in largul marii si s-a speriat in momentul in care a observat ca din cauza vantului puternic si a valurilor mari (gradul marii fiind 3), barca sa a inceput sa pluteasca in deriva.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana