25 iunie 2015

O femeie si doi copii, descoperiti in portbagajul unui autoturism, la P.T.F. Giurgiu


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunsi in portbagajul unui autoturism, printre bagaje, trei migranti (o mama cu doi copii minori), care intentionau astfel sa intre ilegal in Romania, ajutati de un cetatean irakian.
In data de 24.06.2015, ora 17.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, la volanul unui autoturism marca Mercedes, un cetatean irakian, in varsta de 29 de ani, alaturi de care mai calatoreau alte trei persoane cu documente de identitate suedeze.
Procedand la verificarea mijlocului de transport, politistii de frontiera romani au descoperit, ascunse in portbagaj, acoperite cu bagaje, trei persoane, o femeie si doi copii, ce aveau varsta intre 2 si 5 ani. Acestea nu vorbeau nicio limba de circulatie internationala si nu detineau documente de identitate.
Cu privire la cele constatate, soferul masinii a declarant ca a luat cele trei persoane dintr-o parcare din apropierea orasului Ruse - Bulgaria si urma sa le transporte intr-o tara din nordul Europei.
Conform protocolului romano - bulgar, migrantii, soferul si autoturismul, precum si pasagerii, cetatenii suedezi, au fost predati autoritatilor de frontiera bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana