30 iunie 2015

Tanar salvat de catre politistii de frontiera mehedinteni


Politistii de frontiera, aflati pe o nava de patrulare si interventie rapida din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Garla Mare, au salvat un tanar aflat in pericol de a se ineca in apele fluviului Dunarea, pe directia localitatii Salcia din judetul Mehedinti(km. fl. 820 al Dunarii).Barbatul intrase in apele fluviului pentru a face baie si din cauza curentilor puternici nu a mai putut ajunge la malul romanesc al fluviului Dunarea.
Astazi, la ora 14.30, politistii de frontiera din compunerea echipajului ambarcatiunii Harpon 550 din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Garla Mare, aflati in misiune de patrulare si supraveghere a frontierei de stat pe fluviul Dunarea, au observat pe directia localitatii Salcia km. fl. 820 al Dunarii), la aproximativ 250 de metri de malul romanesc, o persoana care erapurtata de curentii puternici spre mijlocul fluviului, viata fiindu-i pusa in pericol.
Imediat nava s-a indreptat spre persoana aflata in pericol, politistii de frontiera au recuperat-o din apele fluviului Dunarea, au urcat-o la bordul navei rapide de interventie si patrulare si i-au acordat primul ajutor.
Persoana in cauza, C. G., in varsta de 23 de ani, a declarat ca a vrut sa faca o baie in Dunare, dar curentii puternici l-au pus in imposibilitate de a mai putea inota si a ajunge la malul romanesc, existand in orice moment posibilitatea de a se ineca.
Acesta  le-a multumit politistilor de frontiera mehedinteni pentru faptul ca prin modul rapid in care au actionat i-au salvat viata.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana