8 iunie 2015

Captura importanta de tigari de contrabanda la frontiera de vest

 Politistii de frontiera specializati in combaterea infractionalitatii transfrontaliere din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis si Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Timisoara, au depistat si ridicat in vederea confiscarii aproximativ 115.000 pachete tigari de contrabanda, in valoare de 300.000 euro, transportate intr-un mijloc de transport avand documente false.
Ieri, in jurul orelor 12.00, politistii de frontiera specializati in combaterea infractionalitatii transfrontaliere din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timis si Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au desfasurat o actiune complexa care a avut ca scop combaterea contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, politistii de frontiera timiseni au monitorizat si oprit in trafic, pe raza localitasii Sustra, un microbuz marca Mercedes Sprinter, inmatriculat in Slovacia, care era condus de un cetatean slovac.
La controlul mijlocului de transport politistii de frontiera au avut suspiciuni cu privire la documentele prezentate.
S-a procedat la verificarea documentelor prezentate confirmandu-se faptul ca acestea sunt false. Astfel s-a procedat la efectuarea unui controlul fizic asupra mijlocului de transport, iar in interiorul autovehiculului au fost descoperite peste 115.000 pachete tigari marcile Marble si Ashima netimbrate. Valoarea bunurilor este de aproximativ 300.000 euro.
In cauza sunt continuate cercetarile, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si pentru a se stabili intreaga activitate infractionala, urmand ca la finalizarea verificarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.
Intreaga cantitate de tigari si mijlocul de transport au fost ridicate in vederea confiscarii, iar prejudiciul estimat este de 1.444.298 lei.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana