3 iunie 2015

Autoturisme, in valoare de 40.000 euro, furate din Italia, descoperite de politistii de frontiera ieseni


Politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au descoperit doua autoturisme, un Citroen Jumpy si un BMW X6, in valoare totala de 40.000 euro, care figurau ca fiind declarate furate din Italia. Pentru valorificarea unor informatii detinute, politisti de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au organizat, in data de 02 iunie a.c., pe raza municipiului Iasi, o actiune specifica pe linia combaterii traficului international cu autovehicule furate.
  • Astfel, pe timpul actiunii, au oprit in trafic un autoturism marca Citroen Jumpy care, in urma verificarilor, s-a stablit ca este declarat furat de catre autoritatile din Italia.

    Cu privire la cele constatate, proprietarul autoturismului, ieseanul Florin B., in varsta de 40 ani, a declarat ca autoturismul s-a aflat in procedura de achizitie in sistem leasing, de la o companie din Italia, dar nu a mai avut posibilitatea sa achite integral ratele aferente contractului.

    Politistii de frontiera au intocmit pe numele barbatului lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de inselaciune.

  • Aceiasi politisti de frontiera au oprit in trafic pe raza municipiului Iasi un autoturism marca BMW X6, despre care se detineau informatii ca este declarat furat de catre autoritatile din Italia. Conducatorul autoturismului, cetateanul roman Ionut B., in varsta de 30 ani, a declarat ca autoturismul apartine prietenului sau Iulian B., in varsta de 31 ani, care este plecat in Italia si nu are cunostinta despre faptul ca autoturismul figureaza ca fiind furat.

    Lucratorii nostri au intocmit in cauza lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de tainuire la furt.

Cele doua autoturisme, in valoare totala de 40.000 euro, au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana