23 iunie 2015

Contrabandisti retinuti cu focuri de arma de politistii de frontiera timiseni


Politistii de frontiera timiseni au confiscat, in  urma unei actiuni desfasurate pe linia combaterii contrabandei si evaziunii fiscale, 6.500 de pachete cu tigari de provenienta sarbeasca. Trei contrabandisti, doi cetateni sarbi si un roman, au fost retinuti de politistii de frontiera romani, dupa ce au fost trase doua focuri de arma in plan vertical. In cadrul aceleiasi actiuni, autoritatile de frontiera sarbe au confiscat alte 7.000 de pachete cu tigari de contrabanda.
In dimineata zilei de 23.06.2015, incepand cu ora 07:00, in baza datelor si informatiilor existente la nivelul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, politistii de frontiera din cadrul acestei structuri, cu sprijinul politistilor de frontiera din cadrul Serviciului de Combatere a Migratiei Ilegale si Infractionalitatii Transfrontaliere - I.T.P.F. Timisoara, au desfasurat o actiune operativa, pe linia combaterii contrabandei si evaziunii fiscale pe raza localitatii de frontiera Jamul Mare, din judetul Timis.
Astfel, lucratorii nostri au monitorizat mai multe persoane de sex masculin care au transportat colete voluminoase de la frontiera cu Serbia, pe care le-au incarcat intr-un autovehicul Mitsubishi, ulterior deplasandu-se spre interiorul localitatii.
Imediat s-a declansat actiunea de oprire a mijlocului de transport si de retinere a persoanelor in cauza, concomitent fiind anuntate si autoritatile de frontiera sarbe despre eveniment.
La somatiile efectuate de politistii de frontiera prin voce, soferul autoturismului nu a oprit, motiv pentru care lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de arma in plan vertical. In acel moment, persoanele in cauza au abandonat masina si au incercat sa fuga spre teritoriul statului vecin.
In urma actiunii au fost retinuti trei barbati, un cetatean roman si doi sarbi, care au fost condusi la sediul politiei de frontiera pentru cercetari.
In autoturismul abandonat, cu numere de inmatriculare de Marea Britanie, politistii de frontiera au descoperit 6500 de pachete cu  tigarete, marca Marble, de provenienta sarbeasca.
In cadrul cercetarilor, politistii de frontiera sarbi au informat ca au depistat pe teritoriul Serbiei un alt autoturism in care se aflau 7000 de pachete cu tigarete asemanatoare celor depistate si confiscate pe teritoriul Romaniei.
Politistii de frontiera romani continua cercetarile impreuna cu politistii de frontiera sarbi, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in activitatea infractionala.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana