9 iunie 2015

Traficant de migranti, depistat in P.T.F. Petea si arestat preventiv


Un cetatean german cercetat pentru trafic de migranti si fals privind identitatea, a ajuns in arest preventiv, dupa ce politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Petea l-au depistat, in timp ce incerca sa scoata din tara cu ajutorul unui pasaport falsificat, un cetatean afgan, pentru a-l duce in Germania.
In data de 06 iunie a.c., s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, pentru efectuarea formalitatilor de iesire din tara, R. Mohammad, de 33 de ani, cetatean german, de origine afgana, conducand autoturismul marca Opel Astra, inmatriculat in Germania.
In autoturism calatorea o persoana de sex masculin, care a prezentat pentru control un pasaport polonez, document care in urma verificarii de catre politistii de frontiera s-a constatat ca este falsificat prin inlocuirea fotografiei titularului.
Pe timpul cercetarilor, s-a stabilit ca persoana care a prezentat pasaportul polonez este cetateanul afgan, Mustafa A. de 22 de ani, persoana intrata legal pe teritoriul Romaniei, in prezent aflandu-se la studii.
Din declaratiile lui Mustafa A. si a verificarilor efectuate, s-a stabilit ca soferul, R. Mohammad, s-a angajat sa-i procure pasaportul, sa-l calauzeasca peste frontiera si sa-l transporte pana in Germania contra unei sume de bani.
In cauza, cetateanul german, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de trafic de migranti si fals privind identitatea, a fost prezentat de catre procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Satu Mare cu propunere de arestare preventiva, aceasta insusindu-si propunerea si dispunand arestarea preventiva pe o perioada de 10 zile.
De asemenea, fata de cetateanul afgan, procurorul de caz a dispus renuntarea la urmarirea penala.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana