4 iunie 2015

Doi satmareni cercetati pentru contrabanda si 14.530 pachete tigari confiscate


 In ultimele 48 de ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat 14.530 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 134.000 lei, iar doi satmareni sunt cercetati pentru contrabanda, ultraj si trecere frauduloasa a frontierei de stat.
  • In data de 2 iunie 2015, la nivelul Sectorului P.F. Tarna Mare, judetul Satu Mare, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.

    Astfel, in jurul orei 20.00, lucratorii nostri au observat pe raza localitatii de frontiera Sirlau, judetul Satu Mare, mai multe persoane care transportau colete voluminoase, de la linia de frontiera spre interior.

    Politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a acestora, moment in care barbatii au abandonat coletele si au incercat sa fuga, dispersandu-se pe mai multe directii.

    S-a trecut la urmarirea acestora, iar pe timpul actiunii una dintre persoanele implicate a lovit un politist de frontiera, provocandu-i leziuni in zona fetei si la mana dreapta.

    In urma actiunii, au fost retinuti doi cetateni romani Csaba M., de 32 de ani si Ferencz T., de 39 de ani, ambii domiciliati pe raza jud. Satu Mare, iar in zona au fost descoperite 20 de colete cu tigari, care au fost transportate la sediul sectorului pentru continuarea cercetarilor.

    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 10.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 89.000 lei.

    In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda, ultraj si trecere frauduloasa a frontierei de stat, intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se desfasoara activitati pentru identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.



  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P. F. Radauti, jud. Suceava, pe timpul unei misiuni de supraveghere si control in zona de competenta, au descoperit in apropierea frontierei de stat, in vegetatie, mai multe colete care contineu tigari de provenienta ucraineana.

    Baxurile descoperite au fost transportate la sediul sectorului, unde in urma inventarierii s-a constatat ca acestea contin 4.530 pachete, in valoare de 35.300 lei, intreaga cantitate de tigari fiind ridicata in vederea confiscarii.
In ambele cazuri au fost anuntate autoritatile de frontiera ucrainene, pentru efectuarea in comun a cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana