8 iunie 2015

Tigari de contrabanda trecute peste raul Prut cu ajutorul unei barci radiocomandate


  Politistii de frontiera ieseni au organizat actiuni specifice pe timpul carora au descoperit 10.420 tigarete de contrabanda pe care doi barbati au incercat sa le introduca ilegal pe piata din Romania, unul ascunzandu-le in cabina unui tir si celalalt le-a transportat peste raul Prut cu ajutorul unei barci radiocomandate.
La sfarsitul saptamanii trecute, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari, pentru valorificarea unor informatii, au organizat o actiune specifica pe linia combaterii traficului ilicit cu tutun, pe timpul careia au oprit pentru control pe comunicatia Stefanesti-Iasi un autoturism marca BMW 520, condus de cetateanul din Republica Moldova Dorin M., in varsta de 23 ani.
In urma controlului efectuat asupra autoturismului, politistii de frontiera au descoperit, ascunsa intre scaunul din stanga fata si bancheta din spate, acoperita cu o patura, o geanta de culoare neagra, din material textil ce continea cantitatea de 3.000 tigarete cu timbru de acciza R. Moldova.
Pentru continuarea cercetarilor persoana si autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari. Ajunsi la sediul sectorului, lucratorii nostri au efectuat un control amanuntit asupra autoturismului in urma caruia au mai descoperit, sub roata de rezerva, intr-un locas special amenajat, cantitatea de 4.500 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova, iar sub scaunul din dreapta fata a fost descoperita o barca radiocomandata marca Racing Boat.
Cu privire la cele constatate barbatul a declarat ca in urma unei intelegeri avute cu un cetatean moldovean, in schimbul sumei de 100 lei, a preluat de la malul romanesc al raului Prut barca radiocomandata de care era prinsa o sfoara cu care a tras de pe malul moldovenesc al raului Prut geanta cu tigari.
Politistii de frontiera au ridicat tigaretele, in valoare totala de 1.680 lei  si barcuta  radiocomandata Racing Boat, in valoare de 200 lei, in vederea confiscarii si au indisponibilizat autoturismul marca BMW 520, in valoare de 3.500 in vederea continuarii cercetarilor.
In cauza a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.
In Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni/I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru a intra in tara, cetateanul din R. Moldova Oleg B., in varsta de 53 de ani, conducand un ansamblu auto format dintr-un autocamion si o semiremorca.
Pentru valorificarea unor informatii detinute, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport, in urma caruia echipa de control a descoperit, ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, intr-un element constructiv al cabinei, respectiv in elementul de capitonaj-etajera aflat deasupra parbrizului cabinei, cantitatea de 2.920 tigarete de provenienta Republica Moldova.
Conform prevederilor legale a fost dispusa masura retinerii tigaretelor, in valoare de 1.297 lei, sanctionarea contraventionala a barbatului cu amenda in valoare de 7.000 lei si anularea permisului de mic trafic emis pe numele barbatului.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana