3 octombrie 2011

18 migranti depistati la frontiera


La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera au depistat si retinut 18 persoane, cetateni algerieni, marocani, moldoveni si un iranian care incercau sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei.
6 migranti au fost retinuti de catre politistii de frontiera timisoreni, 3 migranti au fost depistati de politistii de frontiera aradeni, 3 de catre cei galateni si 3 de cei vasluieni, toti la "frontiera verde" precum si 1 migrant ascuns si doi barbati cu acte false depistati de politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad.
In toate cazurile politistii de frontiera au intocmit lucrari penale.
  • Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Lunga si Jimbolia, judetul Timis, au depistat in zona de competenta, sase persoane de sex masculin care nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, motiv pentru care au fost conduse la sediile sectoarelor pentru verificari.
    Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba de doi cetateni marocani si patru algerieni, cu varste cuprinse intre 22 si 30 de ani, care au trecut ilegal frontiera din Serbia in Romania.
    In timpul audierilor, cei in cauza au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si nu posedau vizele necesare.
  • Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Husi, judetul Vaslui, care executau misiunea de supraveghere a frontierei de stat la podul rutier Albita - Leuseni au observat trei persoane de sex masculin care traversau podul pe jos, dinspre R. Moldova catre Romania, deplasandu-se mascat pe langa un autocamion care circula in aceeasi directie.
    La nivelul S.P.F. Husi s-a declansat o actiune specifica, in urma careia persoanele in cauza au fost retinute si conduse la sediul sectorului, pentru cercetari. In urma verificarilor a rezultat ca acestia sunt cetateni din R. Moldova, cu varste cuprinse intre 23 si 33 de ani si deoarece nu aveau documente legale de calatorie, au incercat sa ajunga ilegal in Italia, pentru a-si gasi locuri de munca.
  • In data de 01.10.2011, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Foltesti, judetul Galati, au observat cu ajutorul aparaturii din dotare in zona de responsabilitate, trei persoane de sex masculin care nu isi justificau prezenta in zona de frontiera. Cele trei persoane au fost retinute si conduse la sediul sectorului pentru cercetari.
    Din declaratii si in urma verificarilor efectuate a rezultat ca acestea sunt cetateni din Republica Moldova, au varste cuprinse intre 16 si 34 ani si au traversat inot raul Prut intentionand sa ajunga in Italia pentru a-si gasi locuri de munca. Totodata s-a stabilit ca unul dintre barbati i-a calauzit pe ceilalti doi, motiv pentru care politistii de frontiera i-au intocmit lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunilor de racolarea, indrumarea sau calauzirea uneia sau mai multor persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, precum si organizarea acestor activitati si intrare pe teritoriul Romaniei prin trecere ilegala a frontierei de stat.
Politistii de frontiera au intocmit in toate celelalte cazuri lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.
  • In data de 02.10.2011, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Nadlac, judetul Arad, a observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un grup de trei persoane de sex masculin care se deplasa pe jos spre Ungaria. Persoanele au fost retinute pentru identificare la aproximativ 500 metri fata de teritoriul statului vecin, in marginea localitatii Nadlac, in vegetatia din apropierea liniei de frontiera.
    Deoarece persoanele in cauza nu isi justificau prezenta in zona, nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, lucratorii nostri au procedat la conducerea lor la sediul sectorului, pentru verificari.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca toti sunt cetateni algerieni cu varste cuprinse intre 24 - 31 ani si intentionau sa ajunga in Franta.
    Persoanele in cauza au declarat ca au recurs la aceasta metoda intrucat nu detineau viza pentru Spatiul Schengen.
  • Tot politistii de frontiera aradeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat o persoana de sex masculin care intentiona sa iasa ilegal din Romania, ascunsa in toaleta unui tren international.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca barbatul este cetatean iranian in varsta de 23 ani si intentiona sa ajunga in Spatiul Schengen. Persoana in cauza a recurs la aceasta metoda intrucat nu detinea documente legale de trecere a frontierei.
Pe numele celor patru persoane, politistii de frontiera aradeni au intocmit actele premergatoare in vederea inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la trecerea ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.
  • In data de 02.10.2011, in jurul orei 16.30 la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, jud. Arad, s-au prezentat pentru a calatori in Spatiul Schengen doua persoane de sex masculin care s-au legitimat cu carti de identitate romanesti.
    Cu ocazia efectuarii controlului documentelor de calatorie, politistii de frontiera aradeni, avand suspiciuni privind autenticitatea cartilor de identitate romanesti prezentate la control, au procedat la o verificare amanuntita a acestora, cu ajutorul aparaturii din dotare, ocazie cu care s-a constatat ca documentele in cauza sunt false.
    Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei celor doua persoane si cercetarii acestora sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, fals privind identitatea si tentativa la trecerea ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana