6 octombrie 2011

Doi contrabandisti romani retinuti si 4.000 pachete de tigari descoperite de politistii de frontiera suceveni

Politistii de frontiera suceveni au depistat si retinut doi cetateni romani care transportau aproximativ 1.400 pachete de tigari de contrabanda.
In alte trei cazuri, politistii de frontiera si lucratorii vamali din cadrul P.T.F. Siret au descoperit in 3 autoturisme, aproximativ 2.600 pachete de tigari ce erau ascunse in locasuri special amenajate in rezervor si in cutii de detergent.

In ziua de 05.10.2011, in baza unor informatii, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina, au desfasurat o actiune pe linia prevenirii si combaterii traficului cu tigari, pe raza localitatilor Brodina si Straja. Astfel au fost identificate doua autovehicule inmatriculate in judetul Suceava despre care se detineau date ca sunt folosite in contrabanda cu tigari.

Unul dintre autovehicule a demarat in tromba spre localitatea Brodina in momentul in care a observat un echipaj al politiei de frontiera, motiv pentru care s-a trecut la urmarirea acestuia si blocarea lui in trafic in localitatea Straja. Concomitent un alt echipaj al politiei de frontiera a blocat in trafic un al doilea autoturism care avea rolul de a asigura traseul celui dintai.

In urma actiunii politistilor de frontiera, au fost retinuti numitii T. Traian Dumitru, in varsta de 24 ani si C. Vasile, in varsta de 42 ani, domiciliati in localitatea Ulma conducatorii auto ai celor doua masini.

Deoarece s-a constatat ca in prima masina erau trei colete cu tigari de contrabanda, s-a luat masura conducerii persoanelor si a masinilor la sediul S.P.F. Brodina, unde in urma inventarierii a fost descoperita cantitatea de 1.430 pachete de tigari, marca Viceroy de provenienta ucraineana.

Celor doua persoane li s-au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda in forma agravanta, acte ce urmeaza sa fie inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti.

Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 12.870 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera suceveni, iar cele doua autovehicule in valoare de aproximativ 20.000 lei au fost indisponibilizate la sediul I.J.P.F. Suceava.

In prezent politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si luarea masurilor legale ce se impun.
In ziua de 05.10.2011, la orele 14.20 si 18.00, la P.T.F. Siret s-au prezentat pentru a intra in tara, conducand doua autoturisme marca VW, doua persoane de sex feminin, G. Snejana, in varsta de 21 ani si G. Tatiana, in varsta de 44 ani, ambele domiciliate in localitatea Iaslovat.

Dupa controlul documentelor de calatorie, politistii de frontiera si lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra mijloacelor de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse si nedeclarate in vederea sustragerii de la controlul vamal, in locasuri special amenajate in rezervorul autorurismului, in spatele airbag-ului si bord, 2.300 pachete de tigari marca Viceroy.

Tigarile, in valoare de 2.806 lei, au fost retinute in vederea confiscarii de catre organul vamal iar persoanele in cauza au fost sanctionate contraventional cu amenda in valoare de 15.000 lei.

Totodata, unul dintre autoturisme in valoare de 10.000 lei a fost ridicat in vederea confiscarii, deoarece prezenta modificari pentru ascunderea tigarilor (un locas special amenajat).
In ziua de 06.10.2011, ora 00.30, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra in tara, calatorind cu un autoturism marca Vaz, cetateanul ucrainean S. Olena, in varsta de 40 ani.

Dupa controlul documentelor de calatorie, politistii de frontiera si lucratorii vamali au efectuat un control amanuntit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite ascunse si nedeclarate in vederea sustragerii de la controlul vamal, in cutii de detergent Calgon, 294 pachete de tigari marca Viceroy.

Tigarile, in valoare de 358 lei, au fost retinute in vederea confiscarii de catre organul vamal iar persoana in cauza a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei.




Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana