21 octombrie 2011

Patruzeci si unu de migranti retinuti la frontiera


Azi noapte, in cadrul unei actiuni complexe pe linia combaterii migratiei ilegale, politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Timis au depistat m ai multe grupuri de migranti, formate din patruzeci si una de persoane care intentionau sa intre ilegal in Romania.
In aceasta saptamana, politistii de frontiera au depistat, in total, 113 migranti de origine afro-asiatica, care au trecut fraudulos granita din Serbia.
Azi noapte, in jurul orei 20.00, politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor P.F. Jimbolia si Lunga, judetul Timis, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, mai multe grupuri de persoane care se deplasau dinspre Serbia spre Romania pe jos, peste camp. Imediat s-a declansat o actiune specifica pentru retinerea si conducerea acestora la sediul sectoarelor pentru verificari.
La actiune au fost mobilizati politisti de frontiera din cadrul I.J.P.F. Timis, S.P.F. Lunga si S.P.F. Jimbolia. De asemenea, pentru retinerea unui grup, a fost necesara folosirea armamentului din dotare, prin tragerea unui foc de avertisment in plan vertical cu respectarea prevederilor legale.
Din primele verificari s-a stabilit ca toate cele patruzeci si una de p ersoane depistate proveneau din Algeria, Maroc si Pakistan.
Prin intermediul Aparatului Imputernicitului de Frontiera s-a luat legatura cu autoritatile de frontiera sarbe si in baza Acordului incheiat intre Romania si Serbia cei in cauza au fost predati autoritatilor de frontiera sarbe, in vederea luarii masurilor legale.
In aceasta saptamana, politistii de frontiera timiseni, au depistat, in total, 113 migranti din Algeria, Maroc, Tunisia, Libia etc. care au trecut fraudulos granita din Serbia, incercand sa intre ilegal in Romania.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana