12 octombrie 2011

20.000 pachete de tigari de contrabanda confiscate de politistii de frontiera suceveni


Politistii de frontiera suceveni au depistat si retinut doi cetateni romani care transportau aproximativ 20.000 pachete tigari de contrabanda ce urmau sa ajunga pe "piata neagra".
Pentru retinerea contrabandistilor politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare fiind tras un foc de avertisment in plan vertical cu respectarea prevederilor legale in vigoare.
Persoanelor in cauza le-au fost intocmite acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta.
Tigarile, in valoare de aproximativ 136.000 lei, au fost retinute in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera iar o camioneta marca Mitsubishi in care erau transportate tigarile a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Vicov, in vederea continuarii cercetarilor.
In ziua de 12.10.2011, ora 04.20, operatorul de pe camera de termoviziune din cadrul Sectorului P.F. Vicov a observat mai multe persoane si un mijloc de transport in apropierea liniei de frontiera.
Imediat s-a declansat o actiune specifica, in vederea retinerii persoanelor suspecte. Conform legii, politistii de frontiera au procedat la somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus a fost tras un foc de avertisment in plan vertical, reusindu-se retinerea a doi cetateni romani, S. Ionel si C. Dumitru Ovidiu, ambii in varsta de 18 ani, domiciliati in judetul Suceava si a camionetei aflate in zona.
Deoarece in camioneta marca Mitsubishi erau tigari de contrabanda, s-a luat masura conducerii persoanelor si a masinii la sediul Sectorului P.F. Vicov, unde in urma inventarierii a fost descoperita cantitatea de 19.470 pachete de tigari, marca Viceroy de provenienta ucraineana.
Persoanelor in cauza li s-au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta, acte ce urmeaza sa fie inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 136.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii de catre politistii de frontiera suceveni, iar camioneta, in valoare de aproximativ 8.000 lei a fost indisponibilizata la sediul S.P.F. Vicov.
In prezent politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si luarea masurilor legale ce se impun.
Totodata au fost informate si autoritatile de frontiera ucrainene pentru cercetarea in comun a evenimentului si documentarea intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana