20 octombrie 2011

Treizeci si doi de migranti opriti la frontiera romana


Politistii de frontiera au depistat si retinut, in ultimele 48 de ore, treizeci si doua persoane, de diferite nationalitati, in timp ce incercau sa treaca fraudulos frontiera de stat pentru a intra ilegal in Romania.
In toate situatiile au fost intocmite actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat.
  • In ultimele 24 de ore, politistii de frontiera timiseni, din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Lunga, Jimbolia si Moravita, au depistat in zona de competenta, sapte grupuri de migranti, formate din douazeci si opt de persoane de sex masculin, provenind din tari precum Algeria, Tunisia, Maroc si Libia.
    Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, motiv pentru care, lucratorii nostri au procedat la conducerea acestora, la sediul Sectoarelor, pentru verificari. Cu aceasta ocazie s-a stabilit ca este vorba despre douazeci de algerieni, patru marocani, doi tunisieni si doi libieni, cu varste cuprinse intre 20 si 36 de ani, care au trecut din Serbia pe jos frontiera "verde" pentru a intra ilegal in Romania.
    In timpul audierilor, cei in cauza au declarat ca au recurs la aceasta metoda deoarece doreau sa ajunga in Spatiul Schengen si nu posedau vizele necesare.
  • In data de 18 octombrie a.c., in jurul orei 21.20, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni, judetul Iasi, in timpul executarii unei misiuni specifice cu sistemul optic de recunoastere, au observat doua persoane care se deplasau pe jos pe malul stang al cursului vechi al raului Jijia.
    La fata locului s-a deplasat, in scurt timp, o patrula din cadrul aceluiasi sector, care a procedat la interceptarea, legitimarea, retinerea si conducerea acestora la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni pentru continuarea cercetarilor.
    Din verificarile efectuate si din declaratiile persoanelor, politistii de frontiera au stabilit ca acestea sunt cetatenii din Republica Moldova: B. Victor si C. Adrian, in varsta de 23 respectiv 24 ani si au traversat raul Prut cu ajutorul unei barci pneumatice, intentionand sa ajunga in Italia, pentru a-si gasi un loc de munca. In acest scop, in bagajele celor doi au fost gasite doua lanterne, doua harti cu itinerariul Romania-Italia si alte obiecte de uz personal.
    Evenimentul de frontiera a fost cercetat de politistii de frontiera ieseni in comun cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova.
  • Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Husi, judetul Vaslui, au observat, in data de 19.10.a.c., in jurul orei 21.30, cu ajutorul sistemului optic de recunoastere, doua persoane de sex masculin, care au trecut inot raul Prut din Republica Moldova in Romania. Imediat echipa de interventie de la nivelul sectorului a procedat la retinerea persoanelor in cauza si conducerea acestora la sediul Sectorului pentru cercetari.
    Din verificarile efectuate si din declaratiile persoanelor, politistii de frontiera au stabilit ca acestea sunt cetateni din Federatia Rusa si intentionau sa ajunga in Romania pentru a-si gasi un loc de munca.
    Si in acest caz evenimentul de frontiera a fost cercetat de politistii de frontiera romani in comun cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova.
In toate cazurile, politistii de frontiera au intocmit lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana