13 octombrie 2011

Un politist de frontiera a refuzat o mita de 100 lei


Ieri, 12 octombrie 2011, ofiterii Directiei Generale Anticoruptie - Biroul Judetean Anticoruptie Mehedinti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti, in colaborare cu Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (D.G.I.P.I.), au prins in flagrant un cetatean, in timp ce oferea unui agent de politie de frontiera suma de 100 lei, pentru a nu lua masurile legale impotriva sa.
In fapt, la aceeasi data, in jurul orei 21.45, agentul sef de politie N. D., din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti – Sectorul Politiei de Frontiera Drobeta Turnu Severin, a sesizat ofiterii D.G.A.- Biroul Judetean Anticoruptie Mehedinti, despre faptul ca, aflandu-se in exercitarea atributiilor de serviciu, l-a depistat in trafic pe T. M., de 69 ani, din orasul Strehaia, judetul Mehedinti, conducand un autoturism marca Dacia break cu remorca, in care transporta animale vii, fara a detine aviz sanitar veterinar.
Pentru a nu fi sanctionat, T. M. a promis initial suma de 50 lei apoi a oferit lucratorului de politie suma de 100 lei, pentru ca acesta sa nu-si indeplineasca atributiile de serviciu.
Politistul de frontiera a refuzat oferta, sesizand organele de ancheta iar, in baza denuntului formulat, s-a organizat prinderea in flagrant a lui T. M., in timp ce oferea suma de 100 lei agentului de politie, in scopul mentionat anterior.
Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal, pentru savarsirea infractiunii de dare de mita, fapta prevazuta si pedepsita de art. 255 din C.p. raportat la art. 7 alin.2 din Legea nr. 78/2000, procurorul de caz dispunand cercetarea acestuia in stare de libertate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana