10 octombrie 2011

Flacoane cu apa de toaleta si incaltaminte susceptibile a fi contrafacute retinute la Giurgiu

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, la sfarsitul saptamanii trecute, bunuri susceptibile a fi contrafacute in valoare de aproximativ 142.000 lei, constand in 997 flacoane apa de toaleta si parfumuri, precum si 105 perechi pantofi sport.

Ieri dimineata, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, in baza unei informatii, au organizat si desfasurat pe sensul de intrare in tara, o actiune specifica pe linia combaterii infractionalitatii tranfrontaliere, urmarind introducerea in tara a produselor accizabile si a bunurilor susceptibile a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuala.

Cu ocazia controlului amanuntit asupra unui autocar turcesc marca Mercedes, care circula pe ruta Turcia-Romania, a fost depistata ascunsa si nedeclarata, in cala autocarului, cantitatea de 534 flacoane apa de toaleta purtand insemnele unor marci de prestigiu si 105 perechi pantofi sport Adidas, Nike. Bunurile apartin cetateanului turc Erdal G. in varsta de 45 ani si urmau sa fie introduse ilegal in tara.

In ziua de 08.10.2011 in jurul orelor 02.00, cu ocazia controlului amanuntit la un autoturism marca VW, care circula din Bulgaria in Romania, au fost depistate ascunse si nedeclarate, in portbagajul autoturismului, 463 flacoane apa de toaleta si parfumuri inscriptionate Hugo Boss, Poeme, Coco Chanel, Paco Rabanne, Lady Milion, Armani, bunuri ce apartin cetateanului turc Ibrahim C. in varsta de 41 ani si care urmau sa fie introduse ilegal in tara. Persoana in cauza a declarat ca bunurile le-a cumparat din Bulgaria, fara a avea documente in acest sens, urmand sa le comercializeze in Bucuresti.

Intreaga cantitate de bunuri, in valoare totala de aproximativ 142.000 lei, a fost retinuta in vederea cercetarilor, iar cetatenii turci sunt cercetati penal pentru punere in circulatie fara drept de bunuri purtand mentiuni false privind marcile.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana