18 octombrie 2011

7.500 pachete de țigari descoperite la Halmeu

15 colete ce contineau 7.500 pachete de tigari au descoperit politistii de frontiera de la SPF Halmeu in apropierea frontierei romano-ucrainene. Persoanele care transportau coletele au fugit pe teritoriul statului vecin cu toate ca lucratorii nostri i-au somat si au tras mai multe focuri de arma in plan vertical.


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Halmeu au desfasurat, in noaptea de duminica spre luni -16 spre 17 octombrie a.c. - o actiune pentru combaterea contrabandei cu tigari de proveniența ucraineana. In jurul orei 23.00, politistii de frontiera, folosindu-se de aparatura tehnica din dotare, au observat, pe direcția localitatii Dabolt, mai multe persoane care au trecut frontiera din Ucraina in Romania transportand colete voluminoase. Lucratorii nostri au actionat imediat pentru retinerea grupului, au somat persoanele, insa acestea nu s-au supus somatiilor. Politistii de frontiera au tras mai multe focuri de arma in plan vertical, dar grupul a abandonat coletele, s-a dispersat, iar persoanele au fugit pe teritoriul statului ucrainean.

In cele 15 colete abandonate in aproperea frontierei colegii nostri au descoperit 7.500 pachete de țigari marca Jin Ling, cu timbru fiscal ucrainean, provenite din magazine de tip duty free. Valoarea lor se ridica la 32.250 lei. Acestea au fost ridicate in vederea confiscarii.

Politistii de frontiera satmareni continua cercetarile in acest caz pentru identificarea persoanelor implicate si tragerea lor la raspundere, totodata fiind informate si autoritatile de frontiera ucrainene in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana