17 octombrie 2011

Contrabandist echipat in costum de scafandru, retinut la frontiera cu Ucraina


Politistii de frontiera maramureseni au surprins si retinut in flagrant un cetatean ucrainean, imbracat in costum de scafandru, care a incercat sa introduca ilegal in Romania, prin apa raului Tisa, 60.000 de tigarete.
Alte doua persoane implicate in cazul de congtrabanda, care au fugit pe teritoriul statului vecin, au fost retinute de autoritatile ucrainene de frontiera, in baza informarii primite de la politistii de frontiera romani.
In data de 15 octombrie a.c., in jurul orei 21.00, politistii de frontiera maramureseni au observat, pe malul raului Tisa, trei persoane care au trecut ilegal din Ucraina in Romania, transportand mai multe colete voluminoase.
Lucratorii nostri au trecut imediat la urmarirea suspectilor, iar deoarece barbatii au ignorat somatiile prin voce a politistilor de frontiera, au fost trase sase focuri de avertisment in plan vertical, fiind retinut un cetatean ucrainean, celelalte doua persoane retragandu-se pe teritoriul ucrainean.
Cetateanul ucrainean in varsta de 19 de ani, identificat ulterior ca fiind Andrii V., era echipat cu un costum de scafandru (termoizolant), pentru a trece inot apa raului Tisa.
La cercetarea terenului au fost descoperite 4 colete invelite in folie de culoare neagra ce contineau 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 26.000 lei.
Au fost anuntate autoritatile de frontiera ucrainene care au retinut pe malul raului Tisa inca doua persoane si au descoperit trei baxuri cu tigari din acelasi lot.
In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
Pe numele cetateanului ucrainean politistii de frontiera au emis ordonanta de retinere pentru 24 ore, iar in cursul zilei de astazi urmeaza a se efectua cercetarea in comun a evenimentului cu autoritatile de frontiera ucrainene.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana