26 octombrie 2011

Captura de tigari la frontiera


Politistii de frontiera din cadrul I.J.P.F. Caras Severin au reusit prinderea in flagrant a unui cetatean roman care transporta 7.000 de pachete de tigari provenite din contrabanda.
In data de 25.10.2011, incepand cu orele 14.00, in baza unor informatii detinute de politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Naidas, s-a procedat la organizarea unei actiuni pe linia combaterii traficului cu tigari de contrabanda.
Astfel, in jurul orei 18.45, operatorul de pe sistemul de supraveghere video a observat un mijloc de transport in apropierea liniei de frontiera, care nu isi justifica prezenta in zona.
Acesta a anuntat patrula de frontiera din zona respectiva care a reusit depistarea si oprirea autovehiculului in cauza pe un drum agricol, la aproximativ 200 de metri de localitatea Rusova Noua.
Politistii de frontiera au procedat la legitimarea conducatorului auto, constatandu-se ca este cetateanul roman S. Nicolae, in varsta de 23 ani, domiciliat pe raza judetului.
De asemenea, s-a procedat la controlul autoturismului, marca Ford Mondeo. Deoarece in interiorul autoturismului au fost observate mai multe colete voluminoase, a fost solicitata echipa operativa care a constatat ca acestea contineau un numar insemnat de pachete de tigari, astfel: 4.500 pachete de tigari marca Fast cu timbru sarbesc si 2.500 pachete de tigari marca Marble netimbrate.
Politistii de frontiera au intocmit pe numele persoanei in cauza actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si evaziune fiscala.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare totala de 70.000 lei a fost ridicata in vederea confiscarii.
Autoturismul marca Ford Mondeo, in valoare de aproximativ 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul I.J.P.F. Caras Severin pana la finalizarea cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana